Perhemessu_pääsiäinen

Pääsiäinen on ilon ja elämän juhla

Pääsiäisen aikana seurataan Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita ja juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Pääsiäisenä on monta kirkkopyhää, ja pääsiäinen on tervetullut pysähdystauko kevään aherruksen ja arjen keskellä. Pääsiäisenä kirkoissa järjestetään konsertteja, messuja ja hartauksia, ja säännöllinen toiminta on osin tauolla.11.4.2017 Pääsiäisen konserttitarjottimessa on laulua, soittoa, vokaaliyhtyeitä, voimallisia kuoroja ja omintakeisia orkestereita

Pääsiäisenä Tampereen kirkoissa on runsaasti konsertteja ja musiikkipitoisesti toteutettuja hartauksia.

Lue lisää

 

6.4.2017 Kirkon suurin juhla alkaa palmusunnuntaina

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon ja kutsuu meidät matkalle kohti pääsiäisaamun riemua. Matkalla kohtaamme Herran kärsimykseen kätkeytyvän rakkauden.

Lue lisää

 

3.4.2017 Ristipysäkit kaupungilla muistuttavat Kristuksen kärsimyksestä

Hiljaisella viikolla 10.–14. huhtikuuta muistetaan Jeesuksen ristintietä. Ristisaatto vie katualttarin ja koivuristin kaupungin katuelämän sykkeeseen. Ryhmä päivystää ekumeenisella pysäkillä Tampereen keskustassa.

Lue lisää

 

2.3.2017 Hengellisen matkakumppanuuden ryhmät matkaavat mietiskellen kohti pääsiäistä

Tampereen seurakunnissa alkaa paastonaikana hengellisen matkakumppanuuden ryhmiä eri puolilla kaupunkia. Ryhmät kokoontuvat 4–6 kertaa.

Lue lisää

 

27.2.2017 Ekopaasto hiljentää ympäristön hyväksi

Ekopaastossa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Ekopaastoa alkaa tuhkakeskiviikkona 1.3. ja jatkuu 16.4. saakka, jolloin juhlitaan pääsiäistä ja paaston päättymistä.

Lue lisää