Finlandia - Suomi 100 v.

Kalevi Kiviniemi, urut

Ohjelma  10€

Ohjelma + Kiviniemen Finlandia-CD yht. 25€ (CD erikseen 20€)

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa konsertin maamme juhlavuoden kunniaksi Tampereen tuomiokirkossa.

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Finlandia, Sydämeni laulu sekä Intrada. Kiviniemi on myös ensimmäisenä maailmassa levyttänyt koko Sibeliuksen urkutuotannon, mukaan lukien käsikirjoituksista poimitut teokset. Maamme, sen historia sekä itsenäisyys ovat tälle jatkuvasti maailmaa kiertävälle urkutaiteilijalle merkityksekkäitä asioita.

Vuosikymmet ahkerasti ympäri maailmaa kiertänyt Kiviniemi on saanut tälle vuodelle varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittävimpiä konserttipaikkoja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa tai Pariisin Notre Dame. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna liki 20 konserttia, joista suuri osa 'Finlandia 100 years' -teemalla.  Pohjoismaissa Kiviniemeä kuullaan tänä vuonna esim.  Tukholmassa ja Stavangerissa sekä Suomessa Pori Organ -festivaalilla, Lapuan urkufestivaalilla sekä Riihimäen kesäkonserttisarjassa.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta-  ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundation'in toimesta yhdessä Camilla Nylundin kanssa. Vuonna 2001 Kiviniemi sai Suomessa Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä ja vuonna 2009 vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä, mm. levyä 'Finlandia,' joka on mm. Aamulehdessä saanut 5 tähden arvion.

Ajankohta: 21.5.2017 klo 19.00
Paikka: Tuomiokirkko