Perhemessu_pääsiäinen

Pääsiäinen on ilon ja elämän juhla

Pääsiäisen aikana seurataan Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita ja juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Pääsiäisenä on monta kirkkopyhää, ja pääsiäinen on tervetullut pysähdystauko kevään aherruksen ja arjen keskellä. Pääsiäisenä kirkoissa järjestetään konsertteja, messuja ja hartauksia, ja säännöllinen toiminta on osin tauolla.27.3.2018 Matka pitkäperjantaista pääsiäisaamuun on toivon tie

Pääsiäinen on kristikansan vuodenkierron keskeisin juhla. Ennen pääsiäistä kirkkovuodessa on 40 päivää katumusta ja kärsimystä ilmentävää violettia aikaa. Pääsiäisestä alkaa yhtä pitkä ilon ja kiitoksen valkoinen jakso.

Lue lisää

 

27.3.2018 Järisyttävää sävelkieltä uudenlaisessa passiossa pitkäperjantaina

Tuomiokirkossa saa pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 18 kantaesityksensä Osmo Honkasen teos Passio Matteuksen mukaan.

Lue lisää

 

27.3.2018 Hiljaisen viikon keskiviikon 28.3. tapahtumissa soi musiikki

Hiljaisen viikon keskiviikkona 28.3. musiikillinen ahtikirkko Kohti Getsemanea soi Lielahden kirkossa, ja Viinikan kirkossa kuullaan luutulle sävellyttyjä teoksia.

Lue lisää

 

22.3.2018 Hiljaisen viikon Ristivaelluksilla matkataan Tampereen keskustassa

Ristivaellukset ja ahtikirkot tarjoavat tamperelaisille mahdollisuuden hiljentyä hiljaisen viikon sanoman äärelle kaupungin keskustassa. Viikolla järjestetään kolme vaellusta, jotka kaikki päättyvät ahtikirkkoon.

Lue lisää

 

22.3.2018 Tesoman kirkon Via Dolorosa odottaa taas kerran kulkijoita.

Via Dolorosa on sisäinen matka kohti pääsiäistä, palmusunnuntain tapahtumista Jeesuksen ylösnousemukseen. Se on monille ihmisille jo pääsiäisperinne, joka koetaan vuosittain.

Lue lisää

 

22.3.2018 Kirkon suurin juhla alkaa palmusunnuntaina

Palmusunnuntai on juhla, jota vietetään viikko ennen pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa hiljaisen viikon ja kutsuu meidät matkalle kohti pääsiäisaamun riemua. Palmusunnuntaina myös virpojat kierävät ovelta ovelle ja virpovat koristelluilla pajunoksilla.

Lue lisää

 

14.3.2018 Tuomiokirkossa keskustellaan harhaanjohtajista

Uskon valot ja varjot ovat puntarissa Harhaanjohtajat-keskustelutilaisuudessa 28.3. kello 18 Tampereen tuomiokirkossa. Keskustelijoina ovat Harhaanjohtajat-kirjan kirjoittanut Terho Miettinen ja Jussi Sohlberg Kirkon tutkimuskeskuksesta.

Lue lisää