Tuhkakeskiviikon messu ja ruokavalion keventämisilta

Tilaisuuden aluksi tuhkakeskiviikon messu, jonka toimittaa Markku Komulainen ja Janne Salmenkangas.

Kevennä oloasi - mitä kasvisruokavalio voisi sinulle antaa?

Varhaisimmat lähteet Uuden Testamentin ulkopuolella kertovat paaston eli ruoan keventämisen liittyneen kasteen yhteyteen. Kaste tapahtui pääsiäisenä ja paastoajilla oli tapana 2-3 päivän ajan valmistautua enne tapahtumaa pidättäytyä ruoasta. Myöhemmin paasto ulottui viikkorytmiin ja pääsiäisen yhteydessä se piteni seitsemän viikon ajalle.

Pidentyessään paastonajat merkitsivät kevennettyä ruokavaliota, pidättäytymistä liharuoista ja suosimalla kasvisruokaa, kuten monet varhaiset kristilliset elämässään jatkuvasti tekivät.

Modernilla ajalla kevennetty ruokavalio näyttäytyy uudella tavalla: painonhallintana, terveellisinä ruokatapoina, pienemmän hiilijalanjäljen tuottamisena ja maailman ruoantuotannon eräänä ratkaisukeinona.

Kevennä oloasi -ilta Lielahden kirkolla tuhkakeskiviikkona pyrkii luotaamaan erilaisia näkökulmia siihen, miten voisin seitsemän viikon aikana omassa elämässä keventää oloani ja tavoitella parempaa oloa itselleni sekä muille ja ehkä myös keskittyä elämän tärkeimpiin kysymyksiin.

Kevennä oloasi - seitsemän kasvispainotteista viikkoa! lisätietoja Janne Salmenkangas p. 040 8048518 ja Markku Komulainen p. 040 8048 501.

Ajankohta: 14.2.2018 klo 18.00-20.00
Paikka: Lielahden kirkko
Osoite: Ollinojankatu 2, 33400 Tampere
Järjestäjä: Lielahti