Kirkkomusiikin päivä

Kirkkomusiikki soi ympäri maan keskiviikkona 19. syyskuuta.  Silloin 1000 kanttoria ja 50.000 kirkkomusiikin harrastajaa vievät kirkkomusiikkia sinne, missä ihmiset liikkuvat.

Päivän ohjelma Tampereella:

klo 12 Lounasmusikkia Aleksanterin kirkossa, ohjelmassa sävellyksiä ja sovituksia tamperelaisilta muusikoilta. Konsertissa esiintyvät Tampereen kanttorit solisteina ja kuorona, jota johtaa Jani Sivén.  Konsertti on kaikille avoin ja maksuton.

klo 14 Luento ikääntyvän äänenhuollosta Kulttuuritalo Laikun luentosalissa.  Äänenhuolto on tärkeää kaikissa ikävaiheissa. Omat  haasteet äänenkäyttöön tuo ikääntyminen.  Luento avaa äänenmuodostuksen saloja  ja keinoja, joilla laulu- ja puheääni pidetään toiminta-kuntoisena kaiken ikää.  Kouluttajana toimii VoiceWell- menetelmän kehittäjä ja kouluttaja Kirsti ” Kicka ” Leppänen.  Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

klo 15.30 Iloa ilmaisuun Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa. Esiintymisvalmennusta antaa näyttelijä ja teatteriopettaja Anu Niemi .  Miten karkottaa liiallinen jäykkyys ja jännitys esiintymisestä?  Erillisillä harjoituksilla haetaan esiintymiseen iloa, rentoutta ja ilmaisun voimaa.  Kaikille esiintymisestä kiinnostuneille avoin ja maksuton tilaisuus.

klo 17 avoimet kuoroharjoitukset Aleksanterin kirkossa.  Kouluttajana kuorokapellimestari Heikki Liimola. Tule kokeilemaan kuorolaulua!  Mukaan kutsutaan kaikkia laulamisesta innostuneita.  Mukana harjoituksissa Tampereen seurakuntien kuorolaisia ja Tampereen kirkkomusiikkipiirin kuorolaisia,  joten yksin ei tarvitse laulaa.

klo 18.30 yhteislaulutilaisuus Keskustorilla Vanhan kirkon edustalla, laulattajina kanttorit ja Suurkuoro.  Kaikille avoin tilaisuus.  Suurkuoro esittää laulut:  Tule kanssani, Herra Jeesus ( M.  Putro ),  Soi kunniaksi Luojan  ( J. Sibelius ) ja Vien suuren viestin nyt maailmalle  ( H. Nkounkou, virsikirjan liiteosasta  965 )

klo 19 Konsertti Vanhassa kirkossa:  Wimme & Rinne.   Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja kokeellisella jazzilla uransa aloittanut arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä kohta neljännesvuosisadan. Konsertti koostuu virsistä ja duon aiemmista ohjelmista.  Konsertissa on improvisointia, joikua ja sähköistä maisemaa,  syvää tunnetta,  pohjoista bluesia ja gospelia. Wimme Saari:   "Virret ovat minussa syvällä,  samalla tavalla kuin joikukin.  Minun on joskus   vaikea veisata, kun liikutus pyrkii esille, se hetki on niin herkkä ja väkevä."

Liput konserttiin 15 €,  ennakkoon  10 € (www.lippu.fi)

Tiedustelut:  petra.perttula@evl.fi

Ajankohta: 19.9.2018 klo 12.00-20.30