Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

27.12.2018 14.15

Ekoteko-tempaus: partiolaiset keräsivät kynttilät pois hautausmailta

Torstaina 27.12. suuri joukko tamperelaisia partiolaisia vanhempineen osallistui Ekoteko-tempaukseen ja keräsi hautausmailla kymttilöitä pois haudoilta ja lajittelivat ne asianmukaisesti.

Kynttilöiden keruu joulu2018 Kalevank2
Tamperelaisia partiolaisia vanhempineen keräsivät joulun kynttilät pois haudoilta Kalevankankaan hautausmaalla. Kuva Freda Changat
Kynttiläjätettä kertyy joulun aikana niin paljon, että seurakuntien omin voimin sitä ei voitaisi kunnolla kierrättää. Partiolippukunnat saavat osallistumisesta pienen palkkion.

Kynttilöitä kerättiin Kalevankankaan, Lamminpään, Messukylän, Vatialan ja Teiskon hautausmailla.

Partiolippukunta Näsin Tytöt keräsi kynttilöitä Kalevankankaalla, ja heidän keräysporukkansa oli kehittänyt tehokkaan keräystekniikan.

— Heittelemme ensin kynttilät kasaan, josta kynttilät poimitaan ja irrotetaan metalli- ja muoviosat toisistaan kierrätykseen, Arla Selin Näsin tytöistä kertoo.

Kynttilöiden keruu joulu2018 Kalevank2
Tamperelaisia partiolaisia vanhempineen keräsivät joulun kynttilät pois haudoilta Kalevankankaan hautausmaalla. Kuva Freda Changat

Partiolaisten erottelemat muovi- ja metalliosat kierrätetään erikseen. Muoviosat poltetaan Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskuksessa.

LED-kynttilät ja kynttilälyhdyt omaisten pitää itse huolehtia pois haudoilta. LED-kynttilöiden paristot ovat ongelmajätettä, ja ne pitää toimittaa ongelmajätteeseen.

Ympäristöystävällisenä vaihtoehtona haudoille suositellaan kynttilälyhtyä, mutta niistäkin saattaa muodostua turhaa jätettä, jos omaiset eivät muista käydä hakemassa lyhtyä haudalta kesäsäilytykseen.

Palaa otsikoihin