Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

30.11.2018 14.52

Harjun seurakunnan kirkkoherran virkaan valittiin Ari Paavilainen

Seurakuntaneuvosto valitsi Paavilaisen tehtävään illan kokouksessaan 29.11.

ari_paavilainen_Venetsiassa_netti
Ari Paavilainen.
Ari Paavilainen on työskennellyt Sastamalan seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2009.

Seurakuntaneuvosto äänesti ehdokkaiden välillä. Ari Paavilainen sai 9 ääntä ja Ulla Ruusukallio 8 ääntä. Virkaa haki 7 hakijaa.

Vastavalittu kirkkoherra on iloinen ja kiitollinen valinnastaan:

- Kiitän saamastani luottamuksesta. Suuri tehtävä ja vastuu vetää hiljaiseksi. Kokemuksesta tiedän, että tehtävä on suurempi ja haastavampi, mitä nyt osaan ajatella, Paavilainen sanoo.

Kirkkoherran virka tuli auki, kun nykyinen kirkkoherra Veli-Pekka Järvinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 1.5.2019.

Lue myös syyskuun Silta-lehdestä: Harjun kirkkoherraehdokkaat vastaavat kysymyksiin

Ensimmäinen messu peruskorjatussa Pispalan kirkossa su 2.12.

Pispalan kirkon kunnostus on loppusuoralla. Uusia valoisia sisätiloja pääsevät ihailemaan kaikki, jotka tulevat laulamaan Hoosiannaa sunnuntaina 2.12. kello 11 yhdessä Harjun Kamarikuoron kanssa.  Piispa Matti Repo siunaa kirkon käyttöön loppiaisena 6. tammikuuta.

Pispalan kirkon kunnostustyö on ollut haastava: seurakuntatalo vuodelta 1949 ja kirkkosali vuodelta 1971 muodostavat suojellun kokonaisuuden, joka sijaitsee kaikkiaan viidessä tasossa. Kerrokset muokkautuvat saavutettaviksi hissin, liuskojen ja porrashissin avulla.

Remontin yhteydessä kirkkosali on saatu uudella tavalla osaksi kokonaisuutta, kun väliin on rakentunut lattialämmitteinen monitoimitila. Kirkkosalin lattia on kunnostettu, seinät maalattu, ikkunat vahvistettu ja urut puhdistettu. Penkit vaihtuvat pehmustetuiksi puutuoleiksi.

Ilmastointi ja lämmitys on uudistettu. Keskikerroksessa sijaitsevat sakasti ja uusi lasten maailma ovat saaneet raikkaan ilmeen.

Uusi juhlasali on muodostettu purkamalla kolme väliseinää, ja harvinainen tumma mosaiikkiportaikko on tyylitelty kivikäsittelyllä.


Palaa otsikoihin