rss Tampereen seurakuntien uutiset

9.8.2018 7.51

I'll be Bach ja Iskelmämessu - Tapahtumien Yö on musiikin juhlaa!

Elokuvamusiikkia uruilla ja messu, jonka musiikkina soi aito iskelmä. Tampereen seurakuntien kattaus on valmis!

tapahtumien yö
Tampereen seurakunnat on järjestänyt viime vuosina unohtumattomia tilaisuuksia Tapahtumien Yönä ja sama meno jatkuu tänäkin vuonna: torstaina 9.8. hemmotellaan niin elokuvamusiikin- kuin yhteislaulunkin ystäviä.

Vahingosta viisastuneena esitämme toiveen heti kärkeen: tule ajoissa kirkolle ja varmista siten paikka itsellesi. Ei olisi ensimmäinen kerta kun Tapahtumien Yö täyttää kirkot ääriään myöten!

I’ll be Bach – elokuvamusiikkia ja klassikoita Tuomiokirkon uruilla

Urkuri Esa Toivolan käsissä urut taipuvat ihmeellisiin suorituksiin: Tapahtumien Yön I’ll be Bach -konsertissa kello 19 urkutaiteilija Esa Toivola taivuttaa Tuomiokirkon pillit soittamaan elokuvamusiikkia ja urkumusiikin klassikoita.

 – Elokuvamusiikkia on luvassa ainakin elokuvasta Terminator II: Judgement day, onhan elokuvan nimessäkin kirkollinen aihe, kertoo urkuri Esa Toivola.  

 Myös soittajan suosikkigenrestä avaruuselokuvista kuullaan otteita.

 Katso maistiainen konsertista: www.youtube.com/watch?v=E8PaK6mrP8k

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/678629112478942/


Iskelmämessu Aleksanterin kirkossa

Jos tykkäät iskelmästä ja yhteislaulusta, suuntaa Tapahtumien Yönä Aleksanterin kirkkoon kello 20. Iskelmämessussa lauletaan iskelmän uusimpia hittejä ja ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdiltä aina Juha Tapiosta Juiceen. Yhteislaulut säestää Jaakko Luoman mukaansatempaava Las Palmas -orkesteri solisteinaan PMO:n vetovoimaiset pop–jazz-laulajat.

 – Biisejä valittaessa on pidetty mielessä koskettavuus, tuttuus ja lyriikat. Valitsimme kappaleita, joiden sanoja voi tulkita myös hengellisesti. Iskelmien sanoituksiin on helppo myös liittää omia merkityksiä, sanoo Laura Karhola messun suunnittelutiimistä.

Iskelmien sovittaminen messuun on tehty ajatuksella ja huumoria unohtamatta. Iskelmämessussa lauletaan muun muassa Lauri Tähkän Sinä olet minun, Anna Puun Mestaripiirros, Anna Eriksonin Oot voimani mun ja Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa.

Iskelmämessun kolehdilla kustannetaan Asunnottomien yönä 17.10. järjestettävä Safka-aid -hyväntekeväisyystapahtuma.

Messu lähetetään suorana Pispalan Radiossa (99,5 MHz).

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2125587917713076/

Palaa otsikoihin