rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.4.2018 11.49

Jakamisen iloa Kalevan ja Lielahden kirkon kierrätystoreilla

Onko sinulla ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista tavaraa, josta olisit valmis luopumaan sitä enemmän tarvitsevalle? Jos vastaat ’kyllä’, kannattaa tuoda tavarat jakoon Kalevan tai Lielahden kirkon kierrätystorille.

Paidat pyykkinarullaKierrätystori pidetään Kalevan kirkossa 14. huhtikuuta ja Lielahden kirkossa 20. huhtikuuta. Tapahtumien ajatus on, että kierrätystorilla raha ei liiku. Torin tavarat otetaan vastaan lahjoituksina, ja vieraat saavat ottaa  tavaraa maksutta. Kierrätystorin pöydiltä voi löytää astioita, kodintekstiilejä, kenkiä, vaatteita ja urheiluvälineitä.

Kalevan kierrätystori pidetään toista kertaa

Kierrätystapahtuma-Kaleva
Alkuvuodesta järjestetyssä kierrätystori-tapahtumassa lähes kaikki tavarat löysivät uuden omistajan.

– Alkuvuodesta järjestetyssä kierrätystori-tapahtumassa koimme suurta jakamisen riemua, ja pienessä diakoniakahvilassa kuului koko tapahtuman ajan iloinen puheensorina, kertoo kierrätystori-tapahtumien järjestämiseen osallistuva Tuula Ruokonen.

– Talvella jaossa oli kodintekstiilejä ja astioita, jotka kaikki löysivät uuden omistajan, samoin lelut. Hyväkuntoisia kenkiä olisi voinut olla enemmänkin, niitä kyseltiin paljon. Runsaasta vaatekokoelmasta puolet löysi uuden kodin ja loput jatkoi matkaansa Pelastusarmeijan kautta uusille omistajille.

Kierrätystori-tapahtuman järjestävät Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö ja Marhaban-keskus.

Lahjoitettavia tavaroita voi tuoda jo ennakkoon Kalevan kirkolle torstaina 12.4. kello 12–19, perjantaina 13.4. kello 11–15 ja lauantaina 14.4. kello 12 alkaen.

Hyvä me! aktivoi

Lielahden kirkolla on kierrätystori perjantaina 20.4.2018 kello 10.00-14.00 Hyvä me! –tapahtuman yhteydessä.

Kaikenlaista lahjoitettavaa kodin taloustavaroista puhtaisiin ehjiin vaatteisiin vastaanotetaan Lielahden kirkolla maanantaina 16.4. kello 11–20. Ne ovat saatavilla tapahtumassa 20.4. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Iro Kautonen p. 040 804 8521 tai iro.kauttonen@evl.fi.

Hyvä-me-tapahtuman-järjestäjät
Hyvä Me! -tapahtuman järjestäjiin kuuluvat muun muassa Aino Salakari (vas.), Kaisa Mattila, Riina Viitala, Kai Nikander, Pirta Hakkarainen, Hannu Haverinen, Erkki Vihinen, Antti Kulmala, Reijo Haapalainen ja Lasse Heiska. Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen

Tapahtuman järjestävät Harjun seurakunta, Tampereen kaupunki, Tesoman miähet, Tampereen seudun ammattiopisto ja Kansalaistalo Mansikkapaikka.