Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

10.12.2018 14.17

Joulukonsertteja Kuorojen joulusta Vapahtajan syntymä urkusarjaan

Lähestyvän joulun tunnelmissa urkuri Riikka Viljakainen konsertoi Tuomiokirkossa soittamalla Olivier Messiaenin urkusarjan Vapahtajan syntymä maanantaina 10.12., Kirkkomusikanttien joulukonsertti kutsuu perheet Tampere-taloon keskiviikkona 12.12. ja Harjun Kuorojen joulu soi Pispalan kirkossa torstaina 13.12.

Kutsu mietiskelyyn mysteerin äärellä

viljakainen
Riikka Viljakainen esitti Vapahtajan syntymä -teoksen Tuomiokirkossa myös tasan kymmenen vuotta sitten. Kuva: Jussi Laitinen
Ranskalaisen säveltäjän ja urkurin Olivier Messiaenin syntymästä tuli 10.12.2018 kuluneeksi 110 vuotta.  Sen ja lähestyvän joulun tunnelmissa urkuri Riikka Viljakainen konsertoi Tampereen tuomiokirkossa soittamalla Olivier Messiaenin urkusarjan Vapahtajan syntymä.

Vuonna 1935 valmistunut Vapahtajan syntymä (La Nativité du Seigneur) on säveltäjänsä klassikko ja kutsuu mietiskelyyn joulun mysteerin äärellä.

Yhdeksän meditaation välissä Messiaenin osoittamia lyhyitä Raamatun tekstejä lukevat Patricia Sandras ranskaksi ja Marjatta Kulku suomeksi.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Laulajaisia tarjolla

Kirkkomusikanttien joulukonsertti kokoaa Tampere-talon aulaan lapset ja lapsiperheet joulutunnelmissa keskiviikkona 12.12. kello 17.30. Silloin voi myös liittyä mukaan yhteislauluun. Aulaklubille on vapaa pääsy.

Kuorojen joulu

Harjun-Kamarikuoro
Harjun Kamarikuoro on mukana Kuorojen joulu -konsertissa. Kuva Hannu Jukola.

Harjun seurakunnan kuorot järjestävät jo perinteeksi muodostuneen Kuorojen joulu -konsertin Pispalan kirkossa torstaina 13.12. kello 19.

Mukana laulamassa ovat Harjun Lapsikuoro ja Harjun Nuorten Kuoro johtajanaan Sanna Ketola, johtajanaan Heikki Liimola, Pispalan Piristys johtajanaan Lasse Kautto, Harjun Chorus johtajanaan Elina Peura sekä Vox Cor johtajanaan Tarja Laitinen.

Luvassa on monipuolinen joulukonsertti, yksiäänisyydestä moniäänisyyteen. Konserttiin on vapaa pääsy.  Viisi euroa maksavan ohjelman tuotto käytetään vähävaraisten perheiden jouluapuun diakoniatyön kautta.


Palaa otsikoihin