Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

10.12.2018 15.38

Jouluoratorio Tuomiokirkon siipien suojassa

Joulun klassikko ja barokkiajan ehdoton helmi, J.S. Bachin Jouluoratorio, esitetään neljän vuoden tauon jälkeen Tuomiokirkossa 23. joulukuuta kello 20.

joratorio
– Odotan innolla sitä juhlahetkeä, kun saan nostaa käteni ilmaan ja Tuomiokirkon salin hiljaisuus rikkoutuu, sanoo Jouluoratorion johtaja, kanttori Merja Lohilahti.

Lohilahti on haaveillut jonkin J.S. Bachin ison kirkkomusiikkiteoksen johtamisesta jo kauan. Säveltäjän teokset ovat odottaneet kanttorin kodin kirjahyllyssä hetkeä, jolloin rohkeus riittäisi. Suurin askel oli päätös, että esitystä lähdetään toteuttamaan.

– Projekti varmistui, ja yhtäkkiä Bachin järkälemäinen teos oli käsissäni. Tämä oli upea tunne. Rakastan perinteistä kirkkomusiikkia, ja on valtavan hienoa, että saan olla tekemässä Jouluoratoriota. Aatonaattona, esityspäivänä, suurimmat jännitykset on jännitetty – matka on tehty. Silloin musiikista nautitaan siinä hetkessä, sanoo iloaan peittelemätön Lohilahti.

Tuomiokirkon Jouluoratorion yhteisponnistukseen osallistuvat Kamarikuoro Cantilene, Aleksanterin lauluryhmä, neljä solistia sekä ammattimuusikoista koottu oratorio-orkesteri. Tiivisti ilmaistuna Jouluoratorio on juonellisesti etenevä musiikkiteos, jossa jouluevankeliumi lauletaan barokkivaikutteilla höystettynä.

J.S. Bachin Jouluoratorio 23. joulukuuta kello 20 Tuomiokirkossa. Toteutus: Kamarikuoro Cantilene, Aleksanterin lauluryhmä, Oratorio-orkesteri, sopraano Anu Mattila, altto Pirjo Mäntyvaara, tenori Tuukka Säily ja basso Tuomas Laatu. Teoksen johtaa Merja Lohilahti.

Liput lippu.fi -palvelusta 20 €, ovelta 25 €. Jouluoratorion järjestää Cantilene ry yhteistyössä Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

Silta-lehden juttu aiheesta


Palaa otsikoihin