rss Tampereen seurakuntien uutiset

3.12.2018 14.15

Joulurauhan julistus aloittaa uuden perinteen Kirkkopuistossa

kirkkopuiston_joulu_web
Joulurauhan julistusta juhlistaa mieskuoro Pirkanmiesten lauluesitys kello 12.
Tänä vuonna perinteinen joulurauhan julistus luetaan Aleksanterin kirkon portailta jouluaattona kello 12. Uusi koti joulurauhan julistukselle löytyi sen jälkeen kun Tampereen kaupunki päätti luopua perinteestä vedoten osallistujien vähäisyyteen ja raitiotietyömaan aiheuttamaan haittaan Keskustorilla.

Tampereen seurakunnat haluasi varjella perinnettä, jota on Tampereella ylläpidetty jo vuodesta 1945 asti. Tapahtuma järjestetään tietoisesti kirkkopuistossa eikä sisällä kirkossa, sanoo tuomiorovasti Olli Hallikainen

- Joulurauha julistetaan kaikille kaupunkilaisille riippumatta uskonnosta tai maailmankatsomuksesta. Kirkkopuistoon on kaikkien turvallista tulla.

- Joulun sanoma rauhasta, rakkaudesta ja armosta on aina ajankohtainen.

Kirkkopuiston joulu tuo kaupunkilaiset yhteen

Joulurauhan julistus aloittaa Kirkkopuiston joulun, joka järjestetään nyt aivan ensimmäistä kertaa.

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset ja työntekijät ovat jo useampana vuonna järjestäneet pienimuotoisen puurohetken jouluaattona. Tänä vuonna tilaisuutta halutaan vahvistaa.

- Joulu on yhdessäolon ja toisista välittämisen juhla. On surullista, että monet tamperelaiset joutuvat silti viettämään sitä tahtomattaa yksin, pohtii Aleksanterin kirkon pastori Sami Uusi-Rauva.

- On paljon perheettömiä, yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole ketään, jonka luokse mennä tai jota pyytää luokseen. Toisaalta on myös paljon köyhyyttä. Monille jouluaatto on vain yksi tavallinen päivä muiden samanlaisten joukossa. On tarvetta paikkaan, johon saa tulla.

Kirkkopuiston joulu levittäytyy kirkosta kirkkopuistoon ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti.

- Aloitamme kirkkopuistossa joulurauhan julistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi. Olisi upeaa, jos näistä kynttilöistä syntyisi oikein valomeri.

Kirkossa järjestetään päivän mittaan hartaushetkiä ja tarjolla on jouluista syötävää. Joululaulunystävät pääsevät laulamaan sydämensä kyllyydestä joululauluja joululaulumaratonissa ja ilta huipentuu Sympaatti-kuoron perinteiseen joulukonserttiin kello 23.

Kirkkopuiston jouluun saa tulla juuri siten kuin itselle sopii.

Kirkkopuistonjoulu 2018

• 12 Joulurauhan julistus kirkon pääportailla, mukana Pirkanmiehet