rss Tampereen seurakuntien uutiset

7.8.2018

Kesäisessä Teiskossa maalarit laittavat pappilan uuteen uskoon

Heinäkuun helteessä Teiskon vanhassa pappilassa paiskitaan töitä. Maalarit ovat olleet kesän yli kiireisiä ja työ on edennyt tasaista vauhtia.

Teiskon Pappila_MG_8212
Aleksis Relander, Kati Laakso ja Laura Saari kuivuvan ikkunan ympärillä.


Aleksis Relander (23 vuotta), Laura Saari (28 vuotta), sekä Kati Laakso (26 vuotta) ovat Tampereen seurakuntien palkkaamia kesätyöläisiä. Kesän alussa he työskentelivät Pättinniemessä, mutta ovat siirtyneet maalaamaan Teiskoon.

Työntekijöillä on pappilassa vanhan rakennuksen maalinpoisto kesken. Aleksis Relander kertoo, miten hänen työpäivänsä alkaa:

– Laitan aina aamulla sähköt uudestaan päälle ja levitän maalinpoistajaa. Tarkistan myös, että kone (henkilönostin) on kunnossa. Joskus saattaa mennä koko päivä tuolla korissa, ja tulen välillä alas vain tauoille.

Toistaiseksi maalarit vielä raaputtavat vanhaa maalia pois.

– Maalinpoistamista ja ikkunanpohjien maalausta. Ja tätä toistetaan, Laura Saari kertoo.

Maalareiden työskentely on helpottunut ajan mittaan. He saivat lisää maalaustelineitä sekä kuivailmapuhaltimen käyttöönsä.

Lukuun ottamatta pieniä haasteita maalareiden työnteko on sujunut hyvin ja tasaisesti.

– Kerran rakennuksen sisään vuosi vettä katosta, Kati Laakso muistelee.

Huhti- ja toukokuussa aloittaneet nuoret siirtyvät tämän viikon perjantaina 10. elokuuta työntekijöistä Tredun harjoittelijoiksi.

He ovat viihtyneet työssään erityisesti sijainnin takia. Teiskon pappila sijaitsee pitkien maanteiden päässä järven vieressä. Heidän mielestään työ on selkeää, ja on helppo tulla töihin, kun on auto.

– Voin suositella, jos pidät rauhallisesta työstä luonnonhelmassa, Aleksis toteaa.

– Ja mikä parasta, naapurin koira tulee joskus aamuisin tervehtimään, Laura lisää.


Teksti ja kuvat: Ilari Airikka


Palaa otsikoihin