Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.9.2018 9.53

Kirkkomusiikki soi kaupungilla 19. syyskuuta

Kirkkomusiikki soi ympäri maan keskiviikkona 19. syyskuuta. Silloin 1 000 kanttoria ja 50 000 kirkkomusiikin harrastajaa vievät kirkkomusiikin sinne, missä ihmiset liikkuvat. Tampereella voi muun muassa osallistua kuoroharjoituksiin Aleksanterin kirkossa ja yhteislaulutilaisuuteen Keskustorilla.

WimmeSaari ja TapaniRinne
Wimme Saari ja Tapani Rinne ovat tehneet musiikkia yhdessä yli 30 vuotta. Wimme & Rinne esiintyvät Vanhassa kirkossa klo 19. Kuva Eeva Rinne

Päivän tavoitteena on saada näkyvyyttä ja kuuluvuutta kirkkomusiikille sekä saada uusia ihmisiä mukaan toimintaan.

Ideana on viedä kirkkomusiikki keskelle ihmisiä, kuten ruokakauppaan, asemalle, kirjastoon, torille tai vanhainkoteihin. Myös yhteislaulutilaisuudet tavoittavat kiinnostuneita.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän valtakunnallisen päivän viettoon osallistutaan myös Tampereella. Ohjelman ovat suunnitelleet Tampereen kanttorit.

Ohjelma

Kello 12: Lounasmusiikkia Aleksanterin kirkossa.
Ohjelmassa sävellyksiä ja sovituksia tamperelaisilta muusikoilta. Konsertissa esiintyvät Tampereen kanttorit solisteina ja kuorona, jota johtaa kuorokapellimestari Jani Sivén. Konsertti on kaikille avoin ja maksuton.                                       

Kello 14 – 15:  luento ikääntyvän äänenhuollosta Kulttuuritalo Laikun luentosalissa.
Ikääntyminen tuo äänenkäyttöön omat haasteensa.  Luento avaa äänenmuodostuksen saloja ja keinoja, joilla laulu- ja puheääni pidetään toiminta-kuntoisena kaiken ikää.  Kouluttajana toimii VoiceWell- menetelmän kehittäjä ja kouluttaja Kirsti ” Kicka ” Leppänen.  Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Kello 15.30 - 16.30 Iloa ilmaisuun- esiintymisvalmennusta Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa.
Esiintymisvalmennusta antaa näyttelijä ja teatteriopettaja Anu Niemi.  Miten karkottaa liiallinen jäykkyys ja jännitys esiintymisestä?  Erillisillä harjoituksilla haetaan esiintymiseen iloa, rentoutta ja ilmaisun voimaa. Kaikille esiintymisestä kiinnostuneille avoin ja maksuton tilaisuus.
Anu-Niemi
Anu Niemi on tuttu etenkin TV2:n Uusi päivä -sarjasta. Hän on opettanut teatterin taitoja lähes kaksikymmentä vuottta. Kuva Miisa Kaartinen
Kello 17 - 18 avoimet kuoroharjoitukset Aleksanterin kirkossa. Kouluttajana kuorokapellimestari Heikki Liimola. Tule kokeilemaan kuorolaulua!  Mukaan kutsutaan kaikkia laulamisesta innostuneita.  Mukana harjoituksissa Tampereen seurakuntien kuorolaisia ja Tampereen kirkkomusiikkipiirin kuorolaisia, joten yksin ei tarvitse laulaa.

Kello 18.30 yhteislaulutilaisuus Keskustorilla Vanhan kirkon edustalla.
Laulattajina ovat kanttorit ja Suurkuoro. Kaikille avoin tilaisuus.  Suurkuoro esittää laulut: Tule kanssani, Herra Jeesus (M. Putro),  Soi kunniaksi Luojan  (J. Sibelius) ja Vien suuren viestin nyt maailmalle  (H. Nkounkou, virsikirjan lisävihkosta virsi 965)

Kello 19 Konsertti: Wimme & Rinne Vanhassa kirkossa.
Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja kokeellisella jazzilla uransa aloittanut arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä kohta neljännesvuosisadan. Konsertti koostuu virsistä ja duon aiemmista ohjelmista.  Konsertissa on improvisointia, joikua ja sähköistä maisemaa, syvää tunnetta, pohjoista bluesia ja gospelia.  Liput 15 €, ennakkoon 10 € www.lippu.fi


Palaa otsikoihin