Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

18.12.2018 10.08

Kirkkopuiston joulu on koko kaupungin juhla

Kirkkopuiston joulu on saavuttanut jo ennen tapahtumaa melkoisen näkyvyyden; yksistään Facebookin tapahtumasivu on tavoittanut jo yli 35 000 ihmistä. Myös talkoolaisten auttamishalu on yllättänyt järjestäjät.

aleksanterin-kirkko-piirros-HK

Joulu on parhaimmillaan ihana yhdessäolon juhla, jolloin maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Mutta voi se olla muutakin. Yksinäisille joulu saattaa olla entistäkin yksinäisempi ajankohta, josta ilo ja juhla ovat kaukana. Tämän tietää omakohtaisesti pastori Minnamaria Tammisalo:

 - Muistan joulun, jonka vietin ensimmäistä kertaa yksin. Oli tullut ero. Pienet lapsemme viettivät joulua isänsä luona. Olin siivonnut, laittanut kodin nätiksi, asettelin sohvapöydälle herkkuja ja sohvalle pehmeän viltin. Tähän asemoidun, enkä tästä liiku. Ah, rauha!

 - Niin luulin. Vaan valtava oli se tyhjyyden tunne, korvissa kumiseva hiljaisuus. Sinä vuonna Uusi päivä-ohjelman joulujakso tuli kolme pyhinä kertaa. Tiedän, koska katsoin ne kaikki.

 Tammisalon pelastajaksi tuli jouluyön messu.

 - Nautin hetkestä, jona ehtoollisenjakajan silmät katsoivat omiini. Yhdessä lauletut jouluvirret kaikuivat kattoon saakka. Hiljaisuus ei ollut enää tyhjyyttä täynnä, kun jouluyön hetkissä kuljin kohti kotia.

Tänä vuonna Tammisalo on varmistamassa, että kenenkään ei tarvitsisi tahtomattaan viettää joulua Tampereella yksin. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kirkkopuiston joulu tarjoaa tekemistä ja yhdessä oloa jouluaattona aina puolesta päivästä puoleen yöhön asti.  

Pormestari Lauri Lyly on mukana Kirkkopuiston joulussa

Kirkkopuiston joulu alkaa joulurauhan julistuksella kello 12.  Joulurauhan julistaa tuomiorovasti Olli Hallikainen. Vuodesta 1945 joulurauha on aina julistettu Keskustorilla mutta raitiotietyömaan vuoksi sille piti löytää uusi koti. Tampereen seurakunnat otti kopin perinteen jatkamista. Pormestari Lauri Lyly kiitää päätöksestä: 

 - On hieno päätös jatkaa ja varjella Tampereen joulurauhan julistuksen perinnettä. Joulurauhan julistus on luonteva osa Tampereen seurakuntien laaja-alaista ja osaavaa työtä, kehuu pormestari Lyly, joka myös itse osallistuu Kirkkopuiston jouluun.

Pormestari Lyly lukee jouluevankeliumin Kirkkopuiston joulun hartaushetkessä kello 17. Tilaisuuden liturgina on piispa Matti Repo.

Myös kello 15 hartaushetken lukija on tamperelaisille tuttu; jouluevankeliumin lukee tilaisuudessa näyttelijä Ronja Alatalo.

Kaupunkilaisten auttamishalu yllätti järjestäjät

Kirkkopuiston joulu on saavuttanut jo ennen tapahtumaa melkoisen näkyvyyden; yksistään Facebookin tapahtumasivu on tavoittanut jo yli 30 000 ihmistä. Myös talkoolaisten auttamishalu on yllättänyt järjestäjät:

- Yli 40 ihmistä on jo ilmoittanut haluavansa tulla mukaan rakentamaan Kirkkopuiston joulua. Mukana on niin perheitä kuin yksineläviäkin. Lisäksi yritykset ovat tarjonneet apua juhlan järjestämiseen ja esimerkiksi Leivon leipomo lahjoittaa meille tuoretta leipää ja pullaa jouluaattona. Auttamishalu lämmittää mieltä, sanoo Aleksanterin kirkon pastori Sami Uusi-Rauva.

Kirkkopuiston joulu levittäytyy kirkosta kirkkopuistoon ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti.

- Aloitamme kirkkopuistossa joulurauhan julistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi. Olisi upeaa, jos näistä kynttilöistä syntyisi oikein valomeri.

Kirkossa järjestetään päivän mittaan hartaushetkiä ja tarjolla on jouluista syötävää. Joululaulunystävät pääsevät laulamaan sydämensä kyllyydestä joululauluja joululaulumaratonissa ja ilta huipentuu Sympaatti-kuoron perinteiseen joulukonserttiin kello 23.

Kirkkopuiston jouluun saa tulla juuri siten kuin itselle sopii.

 

KIRKKOPUISTON JOULU 2018

  •  12 Joulurauhan julistus kirkon pääportailla, mukana Pirkanmiehet
  • 12.30 Jouluhartaus kirkossa
  • 12-14 Joulupuuroa tykistä kryptan ovella
  • 12-15 Jouluruokailu kryptassa
  • 15 & 17 Jouluhartaus kirkossa
  • 18-23 Joululaulumaraton, glögiä ja lämpöistä yhdessäoloa kryptassa
  • 23 Sympaatti-kuoron joulukonsertti

 

Joulu syntyy porukassa! Tervetuloa! 

 


Palaa otsikoihin