rss Tampereen seurakuntien uutiset

9.3.2018 16.11

Kirkon Mediasäätiö jakaa filkkareilla elokuvapalkinnon

Filkkarit, Pohjoismaiden vanhin ja suurin lyhytelokuvafestivaali, kokoaa parhaillaan elokuvan ystäviä yhteen Tampereen elokuvateattereihin.

eva_waljas_iso
Kirkon Mediasäätiön elokuvapalkinnon tuomarina toimii Tampereen seurakuntien tiedottaja ja kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas.
Kirkon Mediasäätiö osallistuu filkkareille jakamalla 1500 euron suuruisen elokuvapalkinnon. Palkinto myönnetään kotimaiseen kilpailuun osallistuvalle elokuvalle ja sen saa ohjaaja. Valintakriteereinä ovat elokuvan tekninen ja taiteellinen korkealaatuisuus sekä teema, joka kutsuu katsojan pohtimaan kristillistä arvomaailmaa.

Elokuvapalkinnon lisäksi Kirkon Mediasäätiö tukee tänä vuonna Queerscenes-elokuvasarjaa.

– Kirkon Mediasäätiö on pitkin matkaansa tukenut vähemmistöjen näkökulmia esiin tuovien elokuvien tekemistä ja levitystä. Säätiö tukee Queerscenes-elokuvasarjaa osallistumalla näytöskustannuksiin, kertoo Kirkon Mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki.

Wäljas on valmistunut Helsingin yliopiston viestinnän laitokselta ja on suorittanut Kanadan Trentin yliopistossa laajan sivuainekokonaisuuden elokuvatutkimuksesta. Wäljäs on työskennellyt myös Yleisradion kulttuuritoimittajana. Laajimman kosketuksen suomalaiseen elokuvaan Wäljas on kuitenkin saanut Kirkon Mediasäätiön hallituksessa, jonka jäsen hän on ollut vuodesta 2015.

Kirkon Mediasäätiö

Tampereen Elokuvajuhlat