Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.1.2018 11.23

Kirkossa saa räplätä kännykkää tai tablettia

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkojen aulaan on ilmestynyt mustavalkoisia laatikoita, uudenlaisia virsitauluja, joita kutsutaan QR-koodeiksi. QR-koodi on oikopolku sivustoille, joista löytyy messujen virsilista.

TuomiokirkonvirsilistaQR
Tuomiokirkon virsilista QR-koodi.
- Älypuhelimiin voi asentaa sovelluksen, jolla voi lukea QR-koodeja, kertoo Tuomiokirkon urkuri Esa Toivola.

Kanttorin tehtävänä on julkaista seurakunnan nettisivuilla messun virsilistat. Sinne pääsee toki myös selaimen kautta. QR-koodi on oikopolku sivustolle, josta virsilista löytyy messun ajan.

Virsilistat löytyvät nettisivuilta kohdasta toimintaa ja messut, jossa Aleksanterin kirkolla, Kalevan kirkolla ja Tuomiokirkolla on omat virsilistasivut.

Tuomiokirkon urkuri Esa Toivola kertoo laittavansa sivustolle usein myös linkit nettivirsikirjaan ja lisätietoa messun musiikista.  

Linkit nettivirsikirjaan menevät Evl.fi –sivustolle. Sieltä löytyy nettivirsikirja, jossa on nuottiversio lähes kaikista virsistä.

Toivola kertoo, että sovelluksen Qr-koodien lukemiseen voi asentaa ilmaiseksi älypuhelimen sovelluskaupasta.

Seurakunnan nettisivuston virsilista palvelee myös messua Moreenin kautta seuraavia kuulijoita.

Toivola naurahtaa, että puhelin ei kuitenkaan laula virsiä selaajan puolesta, joten urkurillekin jää vielä mukava tehtävä laulavan seurakunnan säestäjänä.

Virsilistat kirkoittain löytyvät täältä:
https://tampereenseurakunnat.fi/seurakunnat/tuomiokirkkoseurakunta/toimintaa/messut/


Palaa otsikoihin