Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.12.2018 12.28

Lähetysvakan joulutori keskustan Vanhassa kirkossa

”Retroa! Tämäkin. Näistä voisi ommella ysäri-tyylisiä hiusdonitseja”, kuuluu innostuneesti askartelupöydän luota.

Lähetysvakan joulutori
Anneli Forelius (vas.), Ania Siren ja Marja Savolainen kokoontuvat maanantaisin Lähetysvakan käsityö- ja askartelupiiriin. Yhdessäolon rinnalla syntyy lähetystyön hyväksi myytäviä käsitöitä Lähetysvakan joulumyyjäisiin. Kuva: Janne Aejmelaeus
Käsitöiden parissa työskentelevät lähetysvakkalaiset valmistautuvat parhaillaan Keskustorin Joulutorin yhteydessä pidettäviin Lähetysvakan joulumyyjäisiin. Tuomiokirkon alasalin pöytä, jonka ääreen vakkalaiset kokoontuvat viikoittain, on valmiiden ja keskeneräisten käsitöiden peitossa.

Joulumyyjäiset pidetään Vanhan kirkon salissa kahtena viikonloppuna. Vakkalaiset toivovat, että joulutunnelmaa keskustan Joulutorilta etsivät ihmiset löytävät tiensä kirkkosaliin ihastelemaan käsitöitä ja tekemään löytöjä.

– Valikoimasta voi löytyä hyvä joululahja läheiselle. Kaikki myynnissä oleva on käsityötä; samettiset olkalaukut, raikkaan väriset neulelahjat, korut ja joulukortit. Valtaosa on käsityöpiiriläisten kätten töitä, mutta osa on saatu lahjoituksina, kuten esimerkiksi useampi pari lappalaistyylisiä lapasia, kertoo Lähetysvakan Marja Savolainen.

Lähetysvakan joulumyyjäiset pidetään nyt toista kertaa, edelliskerran osoittauduttua menestykseksi.

– Myyjäispisteenä toiminut tunnelmallinen kirkko houkutteli saliinsa viime jouluna niin paikallisia joulutorivieraita kuin bussilla saapuneita turisteja. Pimeyteen tottumattomat turistit ihastelivat tähtitaivasta ensin ulkona ja sitten kirkkosalissa, sanoo Savolainen, viitaten kirkon kupolin koristeaiheisiin.

– Toiveemme on, että pääsemme tänäkin jouluna kohtaamaan ihmisiä ja esittelemään kirkkoa, samalla keräten varoja lähetystyölle.

Lähetysvakan joulumyyjäisillä kerätyt varat lahjoitetaan Suomen Lähetysseuran kautta Tuomiokirkkoseurakunnan kummikohteeseen Thaimaassa.

Lähetysvakan joulumyyjäiset ja Vanha kirkko ovat avoinna viikonloppuina 8–9. ja 15–16. joulukuuta kello 11–14.30.


Palaa otsikoihin