rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.12.2018 12.28

Lähetysvakan joulutori keskustan Vanhassa kirkossa

”Retroa! Tämäkin. Näistä voisi ommella ysäri-tyylisiä hiusdonitseja”, kuuluu innostuneesti askartelupöydän luota.

Lähetysvakan joulutori
Anneli Forelius (vas.), Ania Siren ja Marja Savolainen kokoontuvat maanantaisin Lähetysvakan käsityö- ja askartelupiiriin. Yhdessäolon rinnalla syntyy lähetystyön hyväksi myytäviä käsitöitä Lähetysvakan joulumyyjäisiin. Kuva: Janne Aejmelaeus
Käsitöiden parissa työskentelevät lähetysvakkalaiset valmistautuvat parhaillaan Keskustorin Joulutorin yhteydessä pidettäviin Lähetysvakan joulumyyjäisiin. Tuomiokirkon alasalin pöytä, jonka ääreen vakkalaiset kokoontuvat viikoittain, on valmiiden ja keskeneräisten käsitöiden peitossa.

Joulumyyjäiset pidetään Vanhan kirkon salissa kahtena viikonloppuna. Vakkalaiset toivovat, että joulutunnelmaa keskustan Joulutorilta etsivät ihmiset löytävät tiensä kirkkosaliin ihastelemaan käsitöitä ja tekemään löytöjä.

– Valikoimasta voi löytyä hyvä joululahja läheiselle. Kaikki myynnissä oleva on käsityötä; samettiset olkalaukut, raikkaan väriset neulelahjat, korut ja joulukortit. Valtaosa on käsityöpiiriläisten kätten töitä, mutta osa on saatu lahjoituksina, kuten esimerkiksi useampi pari lappalaistyylisiä lapasia, kertoo Lähetysvakan Marja Savolainen.

Lähetysvakan joulumyyjäiset pidetään nyt toista kertaa, edelliskerran osoittauduttua menestykseksi.

– Myyjäispisteenä toiminut tunnelmallinen kirkko houkutteli saliinsa viime jouluna niin paikallisia joulutorivieraita kuin bussilla saapuneita turisteja. Pimeyteen tottumattomat turistit ihastelivat tähtitaivasta ensin ulkona ja sitten kirkkosalissa, sanoo Savolainen, viitaten kirkon kupolin koristeaiheisiin.

– Toiveemme on, että pääsemme tänäkin jouluna kohtaamaan ihmisiä ja esittelemään kirkkoa, samalla keräten varoja lähetystyölle.

Lähetysvakan joulumyyjäisillä kerätyt varat lahjoitetaan Suomen Lähetysseuran kautta Tuomiokirkkoseurakunnan kummikohteeseen Thaimaassa.

Lähetysvakan joulumyyjäiset ja Vanha kirkko ovat avoinna viikonloppuina 8–9. ja 15–16. joulukuuta kello 11–14.30.