Ajankohtaista

15.2.2019 Pepe Willberg ja Jukka Leppilampi Messukylän kirkossa

Messukylän kirkossa järjestetään kaksi Yhteisvastuukonserttia, joista ensimmäinen on sunnuntaina 17.2. Konsertissa esiintyy laulaja Pepe Willberg ja Klassinen kvartetti. Sunnuntaina 3.3.on vuorossa Jukka ja Tove Leppilampi, Marzi Nyman sekä Maria Ylipää.

Lue lisää

 

14.2.2019 Tukka hyvin, kaikki hyvin? Elokuvapäivä Pispalan kirkossa

Pispalan kirkon elokuvapäivässä 20. helmikuuta kello 14 pohditaan ikäihmisen ulkonäköpaineita.

Lue lisää

 

8.2.2019 Kaukajärven seurakuntatalon tontin tulevaisuus keskustelutti

Kaukajärven seurakuntatalon tontin kaavamuutoksesta pidetyssä asukasillassa puhuttiin sekä kaavasta että seurakunnan toiminnasta.

Lue lisää

 

8.2.2019 Tampereen tuomiokirkon taide johdattelee hartauteen

Kuinka kirkkosalin taide voi tukea hengellisyyttä? Tämä kysymys oli lähtökohtana, kun Tuomiokirkon Ja katso -taidehartaussarja alkoi hahmottua.

Lue lisää

 

8.2.2019 Tule ideoimaan unelmien messua Kalevan kirkkoon

Kalevan kirkossa aloitetaan unelmien messun suunnittelu keskiviikkona 13.2. "Moni ihminen on halunnut jakaa messuun liittyviä ajatuksiaan. Nämä ajatukset halutaan kuulla, joten perustimme sitä varten foorumin", kertoo pastori Riikka Sydänmaa.

Lue lisää

 

7.2.2019 Mummon Kammarin tupareissa tutustutaan

Uudistuneen Mummon Kammarin tupareita vietetään ystäväpäivän lämpimissä jälkitunnelmissa 15. helmikuuta kello 10–17.

Lue lisää

 

6.2.2019 Aistipäivä panee näön ja kuulon koetukselle

Aistipäivässä 14. helmikuuta esitellään näön ja kuulon apuvälineitä ja palveluita. Asiantuntijaluentoja silmäsairauksista ja kuulon alenemisesta. Samalla juhlitaan Myötätuulen 20-vuotista toimintaa.

Lue lisää

 

Hexvessel lumoaa luonto-folkilla Tuomiokirkossa 7.2.

On kaksi paikkaa, mitkä sopivat psykedeelistä folkkia soittavalle Hexvessel-yhtyeelle konserttipaikaksi – luonto ja kirkot.

Lue lisää

 

1.2.2019 Perheiden talvitapahtumien tuotot Yhteisvastuukeräykseen

Kutsuuko pomppulinna, kirkkobingo, temppurata tai jäämaailman rakentaminen tai houkuttaako hernekeitto, makkara, pulla tai lättyjä. Seurakuntien talvitapahtumissa on ohjelmaa koko perheelle ja niiden tuotot lahjoitetaan vuoden 2019 Yhteisvastuukeräykseen.

Lue lisää

 

1.2.2019 Yhteisvastuu tukee nuorten koulutusta kotimaassa ja ulkomailla

Koulutus avaa ovia – mutta sen puute sulkee niitä. Suomessa kaikilla ei enää ole varaa toivomiinsa toisen asteen opintoihin, ja ilman koulutusta töitä on vaikea saada. Myös maailman hauraimmissa maissa köyhyys on suurin este koulunkäynnille.

Lue lisää

 

28.1.2019 Etsitkö kesätöitä? Tampereen seurakuntien kesätyöhaku alkaa 1.2.

Kesätyöhaku Tampereen seurakuntiin alkaa 1. helmikuuta. Seurakunnat tarvitsevat kesäksi puistotyöntekijöitä hautausmaille, apuisäntiä leirikeskuksiin, keittiö- ja leiriapulaisia, kielitaitoisia kesäoppaita kirkkoihin, kesäsoittajia Finlaysonin lastenkatedraaliin, kerhojen ohjaajia sekä vanhusten ulkoilukavereita Mummon kammarin avuksi.

Lue lisää

 

25.1.2019 Varikkomessu palasi Pispalan kirkkoon

Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten toiminta Uusi Verso toimii entistä vireämmin vuonna 2019. Tarjolla on nyt messu joka viikko, Pispalan lisäksi kokoonnutaan Hervannassa.

Lue lisää

 

25.1.2019 Parisuhde- ja vanhemmuusilloissa pohditaan, mitä vauva muuttaa

Perheeseenne on saapumassa uusi jäsen. Perhevalmennuksen parisuhde- ja vanhemmuusillassa pohdimme parisuhdetta muuttuvassa elämäntilanteessa. Mikä suhteessanne tuo iloa ja voimavaroja vanhemmuuteen?

Lue lisää

 

22.1.2019 Lähde kristillisen meditaation polulle

Löytyykö kristillisen mystiikan ja mietiskelyn perinteestä tapoja läsnäoloon, itsensä kohtaamiseen ja Jumalan ihmettelyyn? Kristillisen meditaation polku mahdollistaa kevään aikana kerran kuussa tutustumisen erilaisiin meditaation tapoihin.

Lue lisää

 

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

Tampereen seurakuntien uutiset

4.12.2018 10.22

M-Siivous ja M-Huoltamo lopettavat toimintansa

Martinus-säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Martinus-palvelut Oy lopettaa toimintansa. Jatkossa säätiö Martinus-säätiö keskittyy kehitysvammaisten palveluihin ja toimintaan.

Auton-korjaus-M-huoltamo
Ammattiopisto Luovin opiskelija Patricio Rodriguez teki työharjoitteluaan M-Huoltamolla maaliskuussa Nekalassa. Hän ennätti työskennellä jo M-Huoltamon edellisissä tiloissa Vehmaisissa. Rodriguez harrastaa autoja myös vapaa-aikana. Kuva: Hannu Jukola
Martinus-palvelut Oy on tuottanut erilaisia palveluja ja työllistänyt työttömiä ihmisiä vuodesta 2012. Yrityksen omistama M-Huoltamo on tarjonnut autojen korjaus- ja huoltopalveluita M-Huoltamolla Vehmaisissa ja viimeksi Nekalassa. M-Siivous on tuottanut koti- ja laitossiivouspalveluita eri puolilla Tamperetta.

Tehtyjen ratkaisujen taustalla on säätiön taloustilanne ja Martinus-palvelut Oy:n kannattavuusvaikeudet.

– Yritys on paininut vaikeiden talousvaikeuksien kanssa jo pitkään. Merkittäviä korjausliikkeitä on yritetty, muun muassa huoltamon siirto ja yhtiön pääomitus. Ne eivät valitettavasti ole johtaneet toivottuun tulokseen. Niinpä päädyttiin tähän ratkaisuun, niin raskas ja ikävä kuin se onkin, kertoo Martinus-säätiön toiminnanjohtaja Mika Nokelainen.

M-Huoltamon viimeinen aukiolopäivä on 20. joulukuuta. M-Siivouksen toiminta päättyy asteittain tammikuun 2019 loppuun mennessä. Martinus-palvelut on työllistänyt seitsemän ihmistä.

 – Säätiö ei pysty tarjoamaan työtä, joten työnsä menettäjiä valitettavasti on, toteaa Nokelainen.

Kehittämispäällikkö, toimitusjohtaja Merja Kerttulan mukaan yritys tukee parhaansa mukaan työtekijöitä jatkopolkujen suunnittelussa.

– Heidän tilanteensa ovat hyvin erilaisia. Joidenkin kohdalla olemme toiveikkaita hyvinkin nopeasta jatkotyöllistymisestä. Osa työntekijöistämme on ollut meillä vuosia, ja vahva työkokemus auttaa työpaikan saannissa ja työhaastatteluihin pääsyssä.  Kaksi työntekijäämme on suorittanut ammatillisen tutkinnon Martinus-palveluissa ollessaan, ja se on varmasti heille avuksi.

Esimerkiksi siivoustyön ohjaaja Maarit Juvankoski on perustamassa omaa yritystä ja toivoo saavansa jatkaa M-Siivouksen asiakkaiden kanssa.

– Martinus-palvelut Oy kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana, sanoo Mika Nokelainen.

 Martinus-säätiö jatkaa Epilässä

Martinus-säätiö aikoo keskittyä tulevaisuudessa kehitysvammaisten palveluihin ja toimintaan, joita toteuttaa M-Epilän toimintakeskus.

Myös koulutusyhteistyö jatkuu ammattioppilaitos Luovin ja muiden oppilaitosten kanssa.

– Opiskelijoita voi edelleen tulla erilaisille jaksoille M-Epilään, kertoo Merja Kerttula.

Martinus-säätiö on diakoniasäätiö ja yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on toimia apua ja tukea tarvitsevien ihmisten hyväksi. Säätiön on perustanut Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä vuonna 2004.

Kirsi Airikka


Palaa otsikoihin