rss Tampereen seurakuntien uutiset

4.12.2018 10.22

M-Siivous ja M-Huoltamo lopettavat toimintansa

Martinus-säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Martinus-palvelut Oy lopettaa toimintansa. Jatkossa säätiö Martinus-säätiö keskittyy kehitysvammaisten palveluihin ja toimintaan.

Auton-korjaus-M-huoltamo
Ammattiopisto Luovin opiskelija Patricio Rodriguez teki työharjoitteluaan M-Huoltamolla maaliskuussa Nekalassa. Hän ennätti työskennellä jo M-Huoltamon edellisissä tiloissa Vehmaisissa. Rodriguez harrastaa autoja myös vapaa-aikana. Kuva: Hannu Jukola
Martinus-palvelut Oy on tuottanut erilaisia palveluja ja työllistänyt työttömiä ihmisiä vuodesta 2012. Yrityksen omistama M-Huoltamo on tarjonnut autojen korjaus- ja huoltopalveluita M-Huoltamolla Vehmaisissa ja viimeksi Nekalassa. M-Siivous on tuottanut koti- ja laitossiivouspalveluita eri puolilla Tamperetta.

Tehtyjen ratkaisujen taustalla on säätiön taloustilanne ja Martinus-palvelut Oy:n kannattavuusvaikeudet.

– Yritys on paininut vaikeiden talousvaikeuksien kanssa jo pitkään. Merkittäviä korjausliikkeitä on yritetty, muun muassa huoltamon siirto ja yhtiön pääomitus. Ne eivät valitettavasti ole johtaneet toivottuun tulokseen. Niinpä päädyttiin tähän ratkaisuun, niin raskas ja ikävä kuin se onkin, kertoo Martinus-säätiön toiminnanjohtaja Mika Nokelainen.

M-Huoltamon viimeinen aukiolopäivä on 20. joulukuuta. M-Siivouksen toiminta päättyy asteittain tammikuun 2019 loppuun mennessä. Martinus-palvelut on työllistänyt seitsemän ihmistä.

– Säätiö ei pysty tarjoamaan työtä, joten työnsä menettäjiä valitettavasti on, toteaa Nokelainen.

Kehittämispäällikkö, toimitusjohtaja Merja Kerttulan mukaan yritys tukee parhaansa mukaan työtekijöitä jatkopolkujen suunnittelussa.

– Heidän tilanteensa ovat hyvin erilaisia. Joidenkin kohdalla olemme toiveikkaita hyvinkin nopeasta jatkotyöllistymisestä. Osa työntekijöistämme on ollut meillä vuosia, ja vahva työkokemus auttaa työpaikan saannissa ja työhaastatteluihin pääsyssä.  Kaksi työntekijäämme on suorittanut ammatillisen tutkinnon Martinus-palveluissa ollessaan, ja se on varmasti heille avuksi.

Esimerkiksi siivoustyön ohjaaja Maarit Juvankoski on perustamassa omaa yritystä ja toivoo saavansa jatkaa M-Siivouksen asiakkaiden kanssa.

– Martinus-palvelut Oy kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana, sanoo Mika Nokelainen.

Martinus-säätiö jatkaa Epilässä

Martinus-säätiö aikoo keskittyä tulevaisuudessa kehitysvammaisten palveluihin ja toimintaan, joita toteuttaa M-Epilän toimintakeskus.

Myös koulutusyhteistyö jatkuu ammattioppilaitos Luovin ja muiden oppilaitosten kanssa.

– Opiskelijoita voi edelleen tulla erilaisille jaksoille M-Epilään, kertoo Merja Kerttula.

Martinus-säätiö on diakoniasäätiö ja yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on toimia apua ja tukea tarvitsevien ihmisten hyväksi. Säätiön on perustanut Tampereen evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä vuonna 2004.

Kirsi Airikka