Mobiilipalvelut

Mobiilireittien avulla voit tutustua Finlaysonin kirkkoon ja historialliseen Tampereeseen, Tuomiokirkkoon ja Kalevankankaan hautausmaahan. Reitit voi joko ladata omaan matkapuhelimeen Citynomadin sivuilta (linkit kohdesivuille alempana) tai niitä voi käyttää tämän sivun kautta.

Kännykän kanssa Lasten kirkkoreitille

Iida – lasten kirkkoreitti -mobiilireittipalvelu opastaa käyttäjänsä 1900-luvun alkuun ja kuljettaa läpi historiallisen Tampereen.

Lapsiperheille suunnattu kirkkoreitti alkaa Finlaysonin alueelta Väinö Linnan aukiolta ja päättyy Amurin työläismuseokortteliin. Puuvillatehtaan Iida-tytön matkassa kuljetaan Finlaysonin kirkon ja Pikkupalatsin kautta Hämeenpuistoon, jossa tutustutaan Tampereen maamerkkeihin Iidan näkökulmasta. Iida työskenteli Finlaysonin tehtaalla ja oppi lukemaan ja kirjoittamaan Mamselli Hydénin koulussa.

Reitti on noin 1,5 km pitkä ja rauhallisesti kävellen tunnin pituinen. Jos reitiltä poikkeaa esimerkiksi Muumilaaksoon, voi opastukseen palata myöhemmin samassa paikassa. Palvelussa oleva kartta on kolmiulotteinen ja siten havainnollinen esittäen rakennukset matkan varrella olevissa kortteleissa. Reitti on maksuton käyttäjilleen.

Reitin varrella oleva Finlaysonin kirkko toimii Lasten katedraalina ja on avoinna sunnuntaisin kello 12–18 ja 29. marraskuuta alkaen loppiaiseen saakka päivittäin klo 12–18.

Iida-reitin sivu Citynomadin sivuilla - sivun alareunassa on latauslinkki.

Toteutus

Reitin on teknisesti toteuttanut ja sisällön muokannut tamperelainen Citynomadi Oy. Reitin sisältö ja ulkoasu tuotettiin keväällä 2009 opiskelijaprojektissa yhdessä yhdentoista Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston opiskelijan kanssa Demolassa.

Tuomiokirkko-mobiilireitti

Tuomiokirkko-mobiilireitillä voi tutustua Tampereen tuomiokirkon taiteeseen ja arkkitehtuuriin sekä kirkon symboliikkaan.

Tuomiokirkko-reitti Citynomadin sivuilla - sivulla on latauslinkit eri puhelimille.

Kalevankankaan hautausmaalla kännykän kanssa

Kalevankankaan hautausmaallekin on tehty oma mobiilireitti. Sen avulla voi löytää merkkihenkilöiden haudat ja muut muistomerkit.

Kalevankankaan hautausmaa Citynomadin sivuilla - sivuilla on latauslinkit eri puhelimille.