rss Tampereen seurakuntien uutiset

11.10.2018 13.26

Mummon Kammari muuttaa Seurakuntien taloon joulukuussa

Mummon Kammarin toiminta Otavalankadun tiloissa päättyy perjantaina 23. marraskuuta pidettäviin myyjäisiin. Myyjäisten jälkeen Kammarin tavarat pakataan ja muutetaan uusiin tiloihin Seurakuntien taloon, jossa toiminta alkaa loppiaisen jälkeen.

uudet_mummonkammarin_tilat_tapetointi
Heidi Lauronen ja Leea Perä esittelivät remontoitaviin tiloihin asennettavaa värikästä tapettia, kun Mummon Kammarin ja Myötätuulen väkeä kävi tutustumiskäynnillä.
Hämeenkadun ja Näsilinnankadun kulmassa vakuutusyhtiö Fennialta tyhjäksi jääneissä tiloissa on meneillään remontti. Tavoitteena on saada paikat valmiiksi joulukuun alkuun, ja Mummon Kammarin ja Myötätuulen toiminta tiloissa alkaa loppiaisen jälkeen.

Pääsisäänkäynti on Näsilinnankadun puolella ja luiskalla varustettu sisäänkäynti Hämeenkadun puolella, jossa myös raitiotien pysäkki on kohdalla.

Pullantuoksuinen kohtaamispaikka

uudet_tilat_netti_02
Joukko työntekijöitä, asiakkaita ja vapaaehtoisia tutustui tiloihin syyskuussa.

Näsilinnankadun puoleisen päädyn puotiin on tulossa laadukasta ostettavaa, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Lapsiperheitä on huomioitu leikkinurkkauksella.

– Pääsääntöisesti tähän tulee toimintaa, joka on kaikille avointa. Toivomme, että tästä tulee sellainen sukupolvien kohtaamispaikka, ja myös vapaaehtoisten kohtaamispaikka ja kanava löytää mielekästä tekemistä niin Mummon Kammarilta kuin kentältäkin,  vapaaehtoistoiminnan toiminnanohjaaja Maria Vuoristo summaa.

– Pullantuoksuinen kohtaamispaikka, vapaaehtoistoiminnanohjaaja Anja Leino lisää.

Esteettömyys on huomioitu tilan suunnittelussa

Saman katon alle keskittyy myös näkövammaisten toiminta, ja heille muutto on iso asia, erityisdiakoni Minna Ågren painottaa.

Ågren on neuvonut suunnitteluryhmää esteettömyydessä, mikä onkin huomioitu koko tilan suunnittelussa. Suunnitelmia on muokattu matkan varrella, ja muun muassa luovuttu suurimmasta osasta mattoja, koska ne eivät tue rollaattorin kanssa kulkemista.

Iloa ja yhteiseloa

Sisustussuunnittelija Karoliina Kivelän mukaan tiloihin tulee värikästä kasviaihetapettia moneen seinään.

uudet_tilat_netti_03
Paula Yli-Urpo, Heidi Lauronen, Anja Leino, Leea Perä ja Mirka Hiltunen keskustelevat sisustuksesta.

Sisustuksessa hyödynnetään nykyisiä kalusteita, mutta uuttakin on tulossa. Paikalla on keinutuoleja ja pitkiä pöytiä, näyttö ja alttari sekä kaksi syvennystä rauhallisille keskusteluille. Alakertaan sijoittuu 40–50 istumapaikkaa.

Teksti: Asta Kettunen
Kuvat: Rami Marjamäki