rss Tampereen seurakuntien uutiset

9.2.2018 13.45

Mummon Kammarin ystävänpäiväkonsertissa soi 1950-luvun musiikki

Goldies for Oldies –hyväntekeväisyyskonsertissa keskiviikkona 14.2. nautitaan 1950-luvun musiikin vauhdista ja tunnelmista. Juurevaa rock’n rollia, bluegrassia ja gospelia esittävät tamperelaiskokoonpanot Sweet Jeena and Her Sweethearts, Jussi Syren & Groundbreakers sekä Aron & Cool Company.

Juha-Leppänen_Jeena-Rancken_Jussi-SyrenJuha Leppänen eli Aron (vas.), Jeena Rancken sekä Jussi Syren haluavat tehdä vapaaehtoistyötä vanhusten auttamiseksi. Kolmikko esiintyy yhtyeineen Mummon Kammarin ystävänpäiväkonsertissa. Kuva Hannu Jukola – Olen viime vuosina seurannut keskustelua vanhusten yksinäisyydestä. Siitä sain idean, että voisin kantaa korteni kekoon ikääntyvien ihmisten auttamisessa. Yhteistyökumppaniksi löytyi Tampereen seurakuntien Mummon Kammari, kertoo konsertti-idean isä, muusikko Juha Leppänen, taiteilijanimeltään Aron. Hänet tunnetaan erityisesti monipuolisena Elvis Presleyn musiikin tulkitsijana.

Aron kutsui hyväntekeväisyyskonserttiin mukaan myös muusikkoystäviään.

– Keikoillani on käynyt ihmisiä, joilla on yhteyksiä Mummon Kammariin. Joskus on ollut puhetta, että voisin esiintyä myös Kammarissa, joten konsertti on tälle ajatukselle hyvä jatkumo, miettii Jeena Rancken, Sweet Jeena and Her Sweethearts -yhtyeen laulaja ja keulahahmo.

Eniten kokemusta kirkkokonserteista on Jussi Syrenillä. Hän esittää Jussi Syren And The Groundbreakers -yhtyeensä kanssa pääasiassa bluegrass–gospel -musiikkia.

– Valitsemme kappaleet ja sanoitukset konserttiin niin, että saamme tästä oikein toimivan konseptin, luottaa Syren.

Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti kerätään nuorten työllistämiseksi vanhusten ulkoiluavuksi.  Juontajana toimii seurakuntien nuorisotyöntekijä Ari Santaharju, joka tunnetaan myös kristillisen Sons of Abrahams -moottoripyöräkerhon puheenjohtajana.

Avunpyyntöjä tulee jatkuvasti

Mummonkammari082017
Mummon Kammarissa kudotaan sukkia myyntiin, ja tuotot käytetään auttamistyöhön. Kuva Jussi Laitinen
– Omaa ystävää odottaa noin 60 kotona asuvaa vanhusta sekä noin 40 palvelukotien ja ryhmäkotien asukasta. Avunpyyntöjä tulee jatkuvasti lisää, kertoo Mummon Kammarin toiminnanohjaaja Maria Vuoristo.

Viime kesänä palkattiin 15 nuorta, joista kukin työskenteli kuukauden jakson vanhustyössä.

– Olen kuullut hienoja tarinoita näistä nuorten ja ikäihmisten kohtaamisista. Jotkut nuoret ovat myös ystävystyneet tapaamiensa vanhusten kanssa, ja osa on jatkanut vapaaehtoistyössä pestinsä jälkeen.

Vuoristo toivookin, että muusikoiden auttamishalu ja konsertti innostaisivat uusia ihmisiä mukaan vapaaehtoistyöhön.

Vanhusten yksinäisyys ja hoivan tarve mietityttävät kaikkia konsertin esiintyjiä. Mieleen muistuvat myös omat isovanhemmat. Jokainen haluaa antaa aikaansa hyvän tekemiseen, vaikka tekemistä riittää musiikinkin parissa.

Keikkailun ohella Aron aikoo koota tänä vuonna uuden suomenkielisen levyn. Keväällä häntä työllistää The 50’s Summer Festival, jonka Aron järjestää 19. toukokuuta Haikan lavalla Pirkkalassa.

Jenna Rancken julkaisee keväällä uuden suomenkielisen levyn Vauhtikallot-kokoonpanonsa kanssa. Suomen ohella keikkoja on luvassa Ruotsissakin.

Jussi Syren And The Groundbreakers -bändin tuorein aikaansaannos on viime vuoden lopulla ilmestynyt joulusingle. Yhtyeellä on esiintymisiä tänä vuonna Suomessa ja Ruotsissa.

Goldies for Oldies -konsertti keskiviikkona 14.2. klo 19 Tuomiokirkossa. Vapaa pääsy, kolehti nuorten työllistämiseksi vanhusten ulkoiluavuksi. Ennen konserttia on mahdollisuus kuulla Mummon Kammarin vapaaehtoisesta vanhustyöstä klo 18–19 Tuomiokirkon aulassa.

Kirsi Airikka