Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

9.5.2018 12.46

Pappimankelit ja laatikkopyörä Reilu Peli ilostuttavat Tampereella

Tulevana kesänä kaupungin vilinässä viilettää neljä pappimankelia liperit viuhuen. Mustat pappimankeleiksi nimetyt sähköjopot tulevat seurakuntien työntekijöiden kulkuneuvoiksi. Hauska erikoisuus pyörissä on tarakalle kiinnitetyt valkoiset liperit.

mankelit2 pappimankelit jopo pyörä
Tulevana kesänä kaupungin vilinässä viilettää neljä pappimankelia liperit viuhuen. Kuva: Hannu Jukola
Pappimankeleiden lisäksi liikenteessä rullaa laatikkopyörä Reilu Peli. Reilun Pelin teippauksissa on sympaattinen ilme, joka on lainattu RuokaNyssen värikkäästä kuosista. Teippaukset on suunnitellut graafikko Tiina Efrati, joka on suunnitellut myös RuokaNyssen iloisen ilmeen.

Pappimankelit otetaan käyttöön Kirkkopyöräilyn yhteydessä lauantaina 12.5.  Reilu Peli tulee puolestaan seurakuntien talonmiehen kesäajokiksi kesäkuun alusta alkaen.

Polkien kevääseen – Kirkkopyöräily tulee taas!

Ekologista, energistä ja ennen kaikkea ehdottoman hauskaa! Kirkkopyöräily on pyöräilyviikon päätöstapahtuma, jota voi lämmöllä suositella myös sunnuntaipyöräilijöille.

Ajatus on yksinkertainen: poljetaan yhdessä Pyhäjärveä ympäri ja pidetään levähdystaukoja matkan varrella olevilla kirkoilla ja kappeleilla. Pituutta pyöräiltävällä lenkillä on 42 kilometriä.

Taukopaikoilla on kohteiden esittelyä, Reilun Kaupan evästä ja laulua Kirkon Ulkomaanavun Suvilinnun laulukirjasta.

Tänä vuonna pyöräilijöiden joukosta voi bongata Pyörällä kaiken ikää -hankkeen riksoja, joiden kyydissä ikäihmiset pääsevät tuntemaan tuulen hiuksissaan.

Kirkkopyöräily järjestetään lauantaina 12. toukokuuta. Matka alkaa kello 10 ja päättyy kello 15–16. Lähdöt tapahtuvat kolmesta paikasta: Aleksanterin kirkolta, Pirkkalan Kirkkoveräjältä ja Nokian kirkolta.

Reitti on sama kuin viime vuonna, mutta tällä kertaa paljon kiitosta saanut reitti kierretään vastapäivään. Pyöräilijöiden vetureina toimivat Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat. Reitillä pysyy vetureita seuraamalla, mutta kartan löytää myös Kirkkopyöräilyn Facebook-tapahtuman sivulta.

Uskallanko lähteä mukaan? Tietysti! Kirkkopyöräily sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka haluavat lähteä hieman pidemmälle pyöräretkelle. Osaan matkastakin voi osallistua – ilmapiiri on rennon tsemppaava.

Osallistumismaksu on aikuiselta 5€ (lapset ja nuoret maksutta) ja tapahtumaan toivotaan ennakkoilmoittautumista.


Palaa otsikoihin