Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

27.12.2018 13.44

Pikkuenkelit tuovat valoa pimeyden keskelle Viattomien lasten päivänä 28.12.

Pikkuenkelit herkistävät mielen Viattomien lasten päivänä ja tuovat valoa pimeyden keskelle 28.12. Messukylän kirkossa.

enkelikirkkoPispala-2009

Enkelikirkko Pispalassa. Kuva Rami Marjamäki

Viattomien lasten päivänä 28.12. vietetään enkelikirkkoa Messukylän kirkossa kello 18.

Enkeleiksi kulkueeseen pääsee niin monta lasta kuin pukuja riittää. Kulkueeseen haluavat  tulkaa viimeistään 17.45 paikalle, jotta lapset ehtivät pukeutua.

Enkelikirkon järjestää Messukylän seurakunta ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Pappina toimii Riku ja kanttorina Katja ja mukana myös partiolaisia.

Aleksanterin kirkosta alkunsa saanut perinne  sai alkunsa 63 vuotta sitten, kun piispatar Helmi Gulin halusi luoda lapsiperheille oman kirkkotapahtuman. Hän otti yhteyttä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin naistoimikuntaan, joka ideoi ja toteutti aivan uudenlaisen kirkkojuhlan koko perheelle, jonne erityisesti lapset olivat tervetulleita.


Palaa otsikoihin