rss Tampereen seurakuntien uutiset

23.8.2018 9.32

Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa

Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa
Sata vuotta sitten keväällä 1918 Tampereen Tuomiokirkko oli sisällissodan keskipisteessä. Tuomiokirkon suojista haki turvaa liki kaksituhatta kaupunkilaista. Kirkon kiviseinät kuulivat ja näkivät lasten itkun, aikuisten epätoivon, nälän, vihan ja pelon. Mutta näki kirkko hyvää ja kaunistakin: kirkon sakastissa syntyi lapsi, joka sai nimekseen Rauha.

Tuomiokirkon rooli sisällissodassa on muistovuoden päätapahtuman aiheena maanantaina 24. syyskuuta kello 18 Tuomiokirkossa. Mittavassa yhteistyöproduktiossa kuljetaan sodan kauhuista kohti sovintoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tapahtuman järjestää Tampereen seurakunnat ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri, Musiikkiteatteri Valkia ja kaupunkilehti Moro.

Rauhan ilta 1918 on kudelma muistovuoden merkittävimmistä esityksistä. Illan kaari rakennetaan Tytöt 1918 –musikaalin ja Sovinto-musikaalin musiikkiesitysten ympärille. Esityksistä vastaavat Tampereen Työväen Teatterin ja Musiikkiteatteri Valkian näyttelijät, poikakuoro Pirkanpojat sekä Tampereen Työväenyhdistyksen puhallinseitsikko yhdessä juhlaorkesterin kanssa. Historioitsija Teemu Keskisarja avaa kuulijoille Tuomiokirkon vaiheita sisällissodan pyörteissä.

Tilaisuuden yhteydessä kirkon kryptassa on nähtävillä harvinainen vuoden 1918 postikorteista koottu näyttely. Kryptasta voi myös ostaa teemavuoteen liittyviä kirjoja sekä Sovinto-musikaalin säveltäjien tuotantoa ja Tytöt 1918 –musikaalin levyjä.

Tapahtuma on ilmainen.