Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

23.8.2018 9.32

Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa

Mittavassa yhteistyöproduktiossa kuljetaan sodan kauhuista kohti sovintoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Rauhan ilta 1918 Tuomiokirkossa
Sata vuotta sitten keväällä 1918 Tampereen Tuomiokirkko oli sisällissodan keskipisteessä. Tuomiokirkon suojista haki turvaa liki kaksituhatta kaupunkilaista. Kirkon kiviseinät kuulivat ja näkivät lasten itkun, aikuisten epätoivon, nälän, vihan ja pelon. Mutta näki kirkko hyvää ja kaunistakin: kirkon sakastissa syntyi lapsi, joka sai nimekseen Rauha.

Tuomiokirkon rooli sisällissodassa on muistovuoden päätapahtuman aiheena maanantaina 24. syyskuuta kello 18 Tuomiokirkossa. Mittavassa yhteistyöproduktiossa kuljetaan sodan kauhuista kohti sovintoa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tapahtuman järjestää Tampereen seurakunnat ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri, Musiikkiteatteri Valkia ja kaupunkilehti Moro.

Rauhan ilta 1918 on kudelma muistovuoden merkittävimmistä esityksistä. Illan kaari rakennetaan Tytöt 1918 –musikaalin ja Sovinto-musikaalin musiikkiesitysten ympärille. Esityksistä vastaavat Tampereen Työväen Teatterin ja Musiikkiteatteri Valkian näyttelijät, poikakuoro Pirkanpojat sekä Tampereen Työväenyhdistyksen puhallinseitsikko yhdessä juhlaorkesterin kanssa. Historioitsija Teemu Keskisarja avaa kuulijoille Tuomiokirkon vaiheita sisällissodan pyörteissä.

Tilaisuuden yhteydessä kirkon kryptassa on nähtävillä harvinainen vuoden 1918 postikorteista koottu näyttely. Kryptasta voi myös ostaa teemavuoteen liittyviä kirjoja sekä Sovinto-musikaalin säveltäjien tuotantoa ja Tytöt 1918 –musikaalin levyjä.

Tapahtuma on ilmainen.

Palaa otsikoihin