rss Tampereen seurakuntien uutiset

11.10.2018 14.55

Safka-aid – ruokaa jaossa Asunnottomien yön ilmaistapahtumassa

Tapahtumien yön Iskelmämessussa kerätyillä kolehtirahoilla järjestetään Safka-aid -tapahtuma Asunnottomien yönä 17. lokakuuta kello 16–17. Keskustorin Vanhan kirkon pihassa järjestettävässä tapahtumassa on tarjolla ilmaista keittoa ja lettuja, ilmaisia vaatteita ja mukavaa yhdessäoloa. Elävästä musiikista vastaavat Iskelmämessusta tutut Jaakko Luoma ja Julia Manninen.

safka-aid_uutinen
– Safka-aid on osa valtakunnallista Asunnottomien yö -tapahtumaa ja sillä halutaan nostaa esiin heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hätää. Tampereella elää noin 40 000 vähävaraista ihmistä. Joukkoon lukeutuu heitäkin, jotka näkevät ajoittain nälkää ja ovat vailla vakinaista yösijaa, kertoo diakoniatyöntekijä Antti Kulmala.

Safka-aid on seurakuntien tapa osallistua Asunnottomien yöhön, olla lähellä ihmisiä ja tarjota tukea. Asunnottomien yö järjestetään YK:n kansainvälisen köyhyyden poistamisen päivänä. Suomessa tämä päivä on vakiintunut vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yöksi.

Tapahtuman päätyttyä Vanhassa kirkossa pidetään hiljainen hetki.

Safka-aid Facebookissa