Ajankohtaista

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

6.11.2018 20.50

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys sai äänestäjät liikkeelle

Seurakuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Tampereella kävi äänestämässä 1 789 henkeä. Viime vaaleissa ensimmäisenä päivänä äänestäjiä oli 1952, joten ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän äänestysaktiivisuus laski noin kymmenen prosenttia vuoden 2014 vaaleista.

Tiistain äänestysmäärään on laskettu kaikki Tampereella annetut äänet, vaikka osa äänestäjistä voi olla muualta kuin Tampereelta.
vaali-ennakkoäänestys-metso-2018-3
Metso-kirjaston aulassa sijaitseva ennakkoäänestyspiste keräsi jonoa heti tiistai-aamupäivällä. Vaalivirkailijoina Jertta Hellman ja Heli Turpeinen. Kuva: Hannu Jukola
Ennakkoäänestys on pyritty tuomaan sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, esimerkiksi marketteihin. Tampereella ennakkoon voi äänestää kahdeksassa marketissa, ja tiistaina näissä isoissa kaupoissa kävi kaikkiaan 1391 äänestäjää.

Yksittäisistä ennakkoäänestyspaikoista suosituin oli  pääkirjasto Metso, jossa annettiin 248 ääntä.

Ennakkoäänestyksen ajankohta on muuttunut edellisvaaleista, jotka pidettiin vuonna 2014. Silloin ennakkoon äänestettiin maanantaista perjantaihin. Nyt ennakkoäänestys on tiistaista lauantaihin. Ennakkoäänestyspaikat voi tarkistaa osoitteesta tampereenseurakunnat.fi/vaalit/ennakkoaanestys

Kirkon auttamistyö tärkeää äänestäjille

vaali-ennakkoäänestys-metso-2018-1
Metson ensimmäinen äänestäjä tiistaina 6.11. on Lauri Pekkarinen (kolmas vasemmalta). Anne Kettunen ja Petri Salminen pääsevät pian äänestämään. Vaalivirkailijoina Jertta Hellman (takana), Heli Turpeinen ja Eino Matsi. Kuva: Hannu Jukola
Pääkirjasto Metson aulassa olevalle ennakkoäänestyspisteelle muodostui pientä jonoa heti, kun äänestys alkoi tiistaina kello 10 aamupäivällä.

Ensimmäisten joukossa äänestämään tullut Petri Salminen kertoo, että haluaa käyttää mahdollisuutensa vaikuttaa.
–Ehdokkaan löytäminen oli aika helppoa, en tarvinnut vaalikonetta, Petri Salminen toteaa.
–Itselleni tärkeintä kirkon toiminnassa ovat auttamistyö ja jumalanpalvelukset.

Metsossa äänestämään jonottanut Anne Kettunenkin löysi ehdokkaan melko helposti, ja vaalikone vahvisti ehdokkaan valinnan.
–Arvostan kirkon auttamis- ja vapaaehtoistyötä, Kettunen kertoo.
–Pidän merkittävänä myös kirkon vaikuttamista eri puolilla maailmaa luonnonkatastrofeissa, koska niitä tuntuu nykyään olevan paljon.

Samassa jonossa ollut Tuula Ylisalmi kokee äänestämisen velvollisuudeksi, vaikka ei itse osallistu aktiivisesti seurakuntatoimintaan.
–Kirkon työ on tärkeää, kirkko pitää huolta ihmisistä. Mielestäni kaikkien äänien pitää kuulua kirkossa, Tuula Ylisalmi painottaa.
–Äänestäminen on tapa vaikuttaa, ei ole muuta keinoa.  Tämä mahdollisuus on käytettävä, kun on seurakunnan jäsen.


Palaa otsikoihin