Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

18.11.2018 8.50

Seurakuntavaalit ovat tänään! Kahvipaketti kainaloon ja äänestämään.

Seurakuntavaalien äänestyspaikat ovat auki tänään 11-20. Tampereen äänestyspaikoille voi tuoda mukanaan vaalikahvipaketin, joka lahjoitetaan oman seurakunnan vähävaraiselle joulukahviksi.

Äänestyspaikat aukeavat tänään sunnuntaina 18.11. kello 11 neljässä tamperelaiskirkossa.  Seurakuntalaiset äänestävät oman seurakuntansa äänestyspaikaksi päätetyssä kirkossa, muissa kirkoissa ei voi äänestää.

Äänestyspaikkoina ovat Eteläisessä seurakunnassa Viinikan kirkko, Harjun seurakunnassa Pispalan kirkko, Messukylän seurakunnassa Messukylän kirkko ja Tuomiokirkkoseurakunnassa Tuomiokirkko. Äänestyspaikat sulkeutuvat kello 20.

Äänestyksessä täytyy olla mukana kuvallinen henkilötodistus.  Äänioikeus on kaikilla seurakunnan jäsenillä, jotka viimeistään vaalipäivänä täyttävät 16 vuotta.

Kahdet vaalit, valkoinen ja oranssi äänestyslippu

Äänestäjiltä vaaditaan tarkkaavaisuutta, sillä Tampereella valitaan samalla kertaa edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Valkoisella vaalilipulla äänestetään valtuustoehdokasta ja oranssilla oman seurakuntaneuvoston jäsentä.

Molemmissa vaaleissa on omat ehdokaslistansa ja äänestysnumeronsa, joten vaikka haluaisi äänestää molemmissa vaaleissa samaa henkilöä, äänestysnumero on eri.

vaalikahvit

Vaalikahvi on joulukahvi

Vaalipäivänä äänestyspaikalle voi tuoda mukanaan kahvipaketin tuottamaan jouluiloa vähävaraisille tamperelaisille. Kahvipaketit lahjoitetaan oman seurakunnan alueella asuville, ja jakelun hoitavat seurakunnan diakoniatyöntekijät.

Löydä oma ehdokas vaalikoneesta

Seurakuntavaalien vaalikone palvelee äänestäjiä myös vaalipäivänä. Vaalikoneen avulla voi löytää itselleen sopivan ehdokkaan vaalikonekysymysten avulla, ja vaalikoneessa voi myös selailla ehdokasgalleriaa ja tutustua ehdokkaiden ajatuksiin sitä kautta. Tamperelaisehdokkaista yli 90 % on täyttänyt vaalikoneen, joten ehdokkaiden näkemykset ovat hyvin esillä. Vaalikoneen osoite on seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Ehdokkaiden nimet ja numerot on julkaistu myös Tampereen seurakuntien vaalisivuilla tampereenseurakunnat.fi/vaalit.


Palaa otsikoihin