Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

10.12.2018 14.31

Tampereen aluekeskusrekisteri aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2019

Tampereen seurakunnat ja muut Tampereen aluekeskusrekisteriin nyt liittyvät seurakunnat ovat solmineet sopimuksen yhteisen aluekeskusrekisterin perustamisesta. Tampereen aluekeskusrekisteri aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2019.

_Q6A2012
Rekisteripäällikkö Kari Salonen koordinoi uuden aluerekisterin syntyä, jossa Tampereen seurakuntien, Hämeenkyrön, Jämsän, Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden seurakuntien kirkonkirjojen pitoon liittyvät asiat hoidettaan keskitetysti. Kuva: hannu Jukola
Tampereella sijaitsevassa aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti. Kirkonkirjojen pitoon sisältyy muun muassa virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen, avioliiton esteiden tutkinta sekä kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröiminen.

Vuodenvaihteessa aloittavaan aluerekisteriin kuuluvat Tampereen seurakunnat sekä Hämeenkyrön, Jämsän, Mänttä-Vilppulan ja Ruoveden seurakunnat.

Aluekeskusrekisteriin liittyneiden seurakuntien jäsenten palvelu tapahtuu Tampereella. Rekisterin puhelinpalvelut paranevat, koska palvelu ei ole enää sidottu paikallisen kirkkoherranviraston aukioloaikoihin. Aluekeskusrekisterin puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä 9–15. Seurakuntalaisten asioiminen kasvokkain on edelleen mahdollista tutussa kirkkoherranvirastossa, eli asioiden hoitaminen ei edellytä Tampereelle lähtemistä.

Tamperelaisten seurakuntalaisten osalta keskusrekisterin palvelut toimivat samoin kuin aiemmin. Seurakuntalaiset voivat asioida väestökirjanpitoon liittyvissä asioissa sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä Seurakuntien talon asiakaspalvelussa.

Aluerekisterin perustamisen taustalla on Kirkkohallituksen linjaus vuodelta 2015, minkä mukaan kirkonkirjojen pito on mielekästä toteuttaa alueellisissa keskusrekistereissä. Niitä voisi olla 2–4 kussakin hiippakunnassa. Seurakuntien liittyminen aluekeskusrekistereihin on vapaaehtoista ja on odotettavaa, että uudet tekniset ratkaisut lisäävät seurakuntien halua liittyä aluekeskusrekisteriin. Tampereen aluekeskusrekisteriin voi liittyä seuraavan kerran vuoden 2020 alusta.


Palaa otsikoihin