Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

22.11.2018 10.56

Tekojen Tiistaita vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa 27.11.

Maailmalla suosittu hyväntekeväisyyspäivä, Giving Tuesday, suomalaisittain Tekojen Tiistai, järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa tiistaina 27.11.2018. Suomessa on päätetty keskittyä tekemiseen.

tekojen-tiistai
Osallistua voi lähtemällä mukaan vapaaehtoistyöhön tai hankkimalla kummilapsen maailmalta. Teon ei tarvitse olla suuri - voi myös ulkoiluttaa naapurin koiran, käydä kaupassa kiireiselle kaverille tai auttaa rollaattorin kanssa kulkeva kadun yli.

Ihmisiä kannustetaan mukaan tavalla, jonka kukin kokee itselleen ominaisimmaksi. Kuka vain on tervetullut kaappaamaan #TekojenTiistain omakseen ja tekemään siitä näköisensä.

Monet suomalaiset hyväntekeväisyystoimijat ovat mukana kampanjassa ja tarjoavat vaihtoehtoja toisten ihmisten auttamiseen vapaaehtois- tai vaikuttamistyön ja rahalahjoitusten kautta.

Kampanjaan voi osallistua myös myös somessa jakamalla tietoa auttamistyöstä häshtägillä #TekojenTiistai, #GivingTuesday.

https://www.tekojentiistai.org

Joulukeräyksillä jouluiloa vähävaraisille

Kotimaanavun paikalliset joulukeräykset käynnistyvät Tekojen Tiistaina eri puolilla Suomea. Kerätyillä varoilla hankitaan muun muassa jouluruokaa vähävaraisille sekä järjestetään yhteisiä jouluruokailuja. Apu toimitetaan perille Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta jouluviikolla.

Paikallisiin keräyksiin voi osallistua osoitteessa kotimaanapu.fi/paikalliset-keraykset. Marras- ja joulukuun ajan myös Kotimaanavun valtakunnalliseen hätäapurahastoon kertyneet varat kohdennetaan vähävaraisten jouluruokailuun Suomessa.. 

Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kanssa.


Palaa otsikoihin