Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

16.12.2018 20.46

Tuhannet tamperelaiset täyttivät kirkot laululla

Kolmas adventti on suosittu kirkkopyhä Kauneimpien Joululaulujen ansiosta.

IMG_7445
Joululaulut kuuluvat suomalaisten jouluun ja lauluja pitää saada laulaa yhdessä. Tämä tuli taas osoitetuksi tänään, kun tuhannet tamperelaiset osallistuivat Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuksiin.

Kolmas adventti on varsinainen Kauneimpien Joululaulujen supersunnuntai ja yksistään Tampereella tilaisuuksia oli tänään 29 kappaletta. Kauneimmat Joululaulut ovat nostaneet kolmannen adventin yhdeksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä kun se aikaisemmin oli yksi kirkkovuoden hiljaisimmista pyhistä. Muun muassa Tuomiokirkon kaksi tilaisuutta vetivät kirkkoon 2600 ihmistä ja Messukylän kirkossa laulajia kävi illan aikana 1600.

Yksi vilkkaimmista kirkoista Tampereella oli tänään myös Finlaysonin kirkko, jossa järjestettiin kolme laulutilaisuutta lapsille. Tilaisuudet kokosivat Lasten katedraalina tunnettuun kirkkoon liki 800 ihmistä.  Suosioon on selkeä syy, kertoo lastenohjaaja Henna Ahrikkala.

 - Tänne on helppo tulla lasten kanssa sillä nämä tilaisuudet on tehty alusta loppuun lasten ehdoilla. Kesto on lyhyt ja kirkossa saa liikkua ja leikkiä, Ahrikkala sanoo.

 Kolmen pienen lapsen kanssa kirkkoon tullut Marjaana-äiti vahvistaa Ahrikkalan ajatukset:

 - Täällä lapsi saa olla lapsi. Tänne mahtuu ääntä ja liikettä eikä haittaa vaikka lapset eivät jaksa istua penkissä koko tilaisuutta.

Perinne kantaa

Nopea kysely kirkon ovella kertoo, että kauneimpia joululauluja saavutaan laulamaan erityisesti yhdestä syystä:

 - Perinne ja tradition siirtäminen. Se on minulle todella tärkeä asia ja haluan, että myös perheen nuorin, nyt kolmekuinen Emma pääsee osalliseksi jouluperinteestä, sanoo Marjaana.

Perinteiden siirtäminen on tärkeää myös Arja Välitalolle, joka tuo joka vuosi lapsenlapsensa laulamaan Kauneimpia Joululauluja.

 -  Itse muistan nämä laulut lapsuudesta ja nyt on ihanaa saada laulaa näitä omien lastenlasten kanssa. Tämä on meidän jokavuotinen jouluperinteemme, johon yhdistetään vielä vierailu joulutorilla.

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat kirkoissa tänä jouluna jo 46. kerran. Laulu raikuu ensimmäisestä adventista 2.12. alkaen aina loppiaiseen asti. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi. Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroin muun muassa vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, perheväkivallan ja lapsityön vastaista työtä sekä tyttöjen koulutusta 15 eri maassa, esimerkiksi Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa. Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan loppiaiseen asti. Löydä täältä oma laulutapahtumasi https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/joulunaika/kauneimmat_joululaulut


Palaa otsikoihin