rss Tampereen seurakuntien uutiset

14.3.2018 9.24

Tuomiokirkossa keskustellaan harhaanjohtajista

Harhaanjohtajat2

Yliluonnolliset ihmeparantumiset, kaatumiset, kuolleista herättämiset ja kielilläpuhuminen ovat joissakin uskonnollisissa piireissä arkipäiväisiä ilmiöitä. Mistä oikein on kyse? Miksi vakavasti sairaat ihmiset turvautuvat mieluummin ihmettä lupaaviin saarnaajiin kuin lääkäreihin? Käytetäänkö seuraajia uskon varjolla hyväksi? Vääristyykö usko hengelliseksi väkivallaksi?

Uskon valot ja varjot ovat puntarissa Harhaanjohtajat-keskustelutilaisuudessa 28.3. kello 18 Tampereen tuomiokirkossa. Keskustelijoina ovat Harhaanjohtajat-kirjan kirjoittanut Terho Miettinen ja Jussi Sohlberg Kirkon tutkimuskeskuksesta. Illan juontaa Aamulehden toimittaja Enni Mansikkamäki.

– Usko Jumalaan on monille ihmisille ilon ja toivon lähde. Vastapainoksi voi esiintyä monenlaista painostusta tai muita epäterveitä ilmiöitä, sanoo illan suunnitellut pastori Merja Halivaara.

– On tärkeää keskustella myös uskon varjopuolista, jotta tällaiselle hyväksikäytölle ei kukaan altistuisi. Toipuminen uskon varjolla tehdyistä väärinkäytöksistä on usein tavattoman tuskallista.

Tilaisuus on ilmainen.