Ajankohtaista

18.1.2019 Ekumeeninen kirkkovaellus sunnuntaina 20.1.

Ekumeeninen kirkkovaellus eli vaellus ristisaatossa kirkosta toiseen järjestetään Tampereella 20. tammikuuta. Lähtö Adventtikirkolta kello 14. Kulkueeseen voi liittyä myös matkalta.

Lue lisää

 

18.1.2019 Leevi Häikiöstä valtuuston puheenjohtaja

Marraskuun seurakuntavaaleissa valittu Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa torstaina 17. tammikuuta.

Lue lisää

 

14.1.2019 Yhteisöruokailu alkaa 21.1. Seurakuntien talossa

Ruokailu on Seurakuntien talon 2. kerroksessa aina maanantaisin kello 11– 13. Arkihartaus on kello 12 ja Lähde-kappeli on avoinna koko ruokailun ajan. Lisäksi tarjolla on Mummon Kammarin ja Myötätuulen toimintaa.

Lue lisää

 

11.1.2019 Katakombi palaa Kalevaan

Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulun jälkeisen nuorisotyön toiminta siirtyy Kalevan kirkon seurakuntasaliin. Monitoimitilan nimeksi äänestettiin Katakombi.

Lue lisää

 

8.1.2019 Irja Askolan runoja kuullaan Aleksanterin kirkossa

Ihmiseltä ihmiselle -runoilta Aleksanterin kirkossa on lämminhenkinen kohtaaminen Irja Askolan tekstien äärellä.

Lue lisää

 

11.1.2019 Matti Hannulan ja Helvi Mäntyvaara muistokonsertti Tuomiokirkossa 13.1.

Juha Repo, Saija Siuko, Marjaana Ritanen ja Juhana Mattila esiintyvät konsertissa, joka järjestetään Tuomiokirkon edesmenneen urkurin Matti Hannulan ja säveltäjä Helvi Mäntyvaaran muistoksi sunnuntaina 13. tammikuuta kello 15 Tuomiokirkossa.

Lue lisää

 

3.1.2019 Uusi Mummon Kammari avaa ovensa maanantaina 14.1.

Uuden Mummon Kammarin avaaminen siirtyy viikolla, koska uusien tilojen remontti on vielä vähän kesken. Toiminta uusissa tiloissa alkaa maanantaina 14. tammikuuta kello 10. Mummon Kammarin avunvälitys toimii normaalisti.

Lue lisää

 

rss Tampereen seurakuntien uutiset

19.11.2018 0.19

Uusia ryhmiä kirkkovaltuustoon, eniten ääniä keräsi Sari Tanus

Tampereen uudessa yhteisessä kirkkovaltuustossa on kaksi uutta ryhmää. Messukylän Elävä kirkko –ryhmä sai valtuustoon neljä edustajaa. Kaikkien kirkko –ryhmän jäseniä tuli valituksi kaikista neljästä seurakunnasta.

vaalit2014_-leimaus
Tampereella ääniä annettiin yhteensä noin 11 300. Kuva Hannu Jukola
Tampereen seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston keski-iäksi tuli 55 vuotta. Naisia valituista oli 33 ja miehiä 16. Kirkkovaltuustossa on ollut tällä kaudella kaksi kolmasosaa oli naisia, ja myös uudessa valtuustossa naisten ja miesten osuus on samaa luokkaa. Valtuutetusta uusia on 26 eli reilu puolet.

Perinteinen  asetelma muuttui 

Uusina ryhminä yhteiseen kirkkovaltuustoon tuli Kaikkien kirkko –ryhmä 9 jäsenellä ja Elävä kirkko 4 jäsenellä. Kaikkien kirkolla oli nyt ehdokaslistat kaikissa seurakunnissa, Elävä kirkko asetti ehdokkaita Messukylän seurakunnassa.

Suurin ryhmä on Yhdistynyt seurakuntaväki, 17 paikkaa. Kokoomus ja sitoutumattomat sai valtuustosta 11 paikkaa ja Kirkkodemarit ja sitoutumattomat 8 paikkaa. Vasemmisto ei saanut ehdokkaitaan yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Ruotsalaisella seurakunnalla oli sopuvaalit, ja seurakunnalla on valtuustossa kaksi paikkaa. Nykyiseen valtuustokauteen verrattuna valtuuston perinteinen kolmen isohkon ryhmän asetelma muuttui, kun mukaan tuli uusia ryhmiä. Seurakuntaväki menetti 5 paikkaa, kokoomus 4 paikkaa ja kirkkodemarit 3 paikkaa.

Seurakuntavaaleissa valittiin seurakuntapäättäjät kaudelle 2019-2022.

Ääniä annettiin kaikkiaan 11 379 ja äänestysprosentti oli 9,2. Neljä vuotta sitten ääniä 14 453 ja äänestysprosentti oli 11,7.

Nuorin valittu  on 18-vuotias

Eniten ääniä kirkkovaltuuston vaalissa keräsi kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus Messukylän seurakunnasta, hän sai 240 ääntä. Nuorimpana luottamustehtävät aloittaa Kaikkien kirkko –ryhmän Kaisa Laine Messukylän seurakunnasta, hänen ikänsä on 18 vuotta. Alle 30-vuotiaita on valtuustoon valituista kaksi.

Tampereella valittiin myös kaikkien seurakuntien seurakuntaneuvostot, valitut löytyvät Tampereen seurakuntien verkkosivuilta.

Neljän vuoden välein pidettävissä seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät seurakuntaneuvostoihin ja kirkkovaltuustoihin. Valitut luottamushenkilöt päättävät muun muassa siitä, mihin kirkon varoja käytetään ja mitä toiminnassa painotetaan.  Seurakuntavaaleilla on merkitystä myös koko kirkon kannalta. Vaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat maallikkojäsenet kirkolliskokoukseen, joka päättää kirkon yhteisistä linjauksista, kirkon taloudesta ja kirkkolain sekä muiden kirkon yhteisten säädösten sisällöstä.

Vaalien tuloksia: https://www.seurakuntavaalit.fi/tulokset


Palaa otsikoihin