Uutisarkisto 2017

6.11.2017 12.40

Heikki Hela Nojatuolikirkossa 12.11.

Heikki Hela puhuu yksinäisyydestä ja esittää uusia laulujaan 12.11. kello 16 Nojatuolikirkossa Linnainmaan seurakuntakeskuksessa.

hygge2– En kuvittele, että voisin muutamalla biisillä muuttaa koko maailmaa. Silti lauluntekijällä voi olla vielä hommia eli pieni mahdollisuus lohduttaa yksinäistä ihmistä, miettii muusikko, näyttelijä Heikki Hela.

Hela on viime vuosina pohtinut ihmisten yksinäisyyttä monesta näkökulmasta.

– Oma äitini on varmasti kokenut yksinäisyyttä sairastuttuaan Alzheimeriin, onhan muistin heikkeneminen ja asioiden häviäminen tosi pelottavaa. Äidin omaishoitajana toiminut sosiaalinen isäni taas tunsi itsensä yksinäiseksi jäädessään neljän seinän sisälle potilaan kanssa.

Helan suosituimpiin kappaleisiin lukeutuva Uneton yö -kappale taas syntyi aikoinaan nuoren miehen rakkaudenkaipuusta.

– Sillä ei kuitenkaan ollut tekemistä varsinaisen yksinäisyyden kanssa.

Opettajaksi valmistunut, nyt kahden parikymppisen nuoren isä on nykyisin huolissaan etenkin lasten ja nuorten yksinäisyydestä.

– Jos kukaan ei välitä ja ole kiinnostunut sinusta, syrjäytyminen alkaa hyvin helposti. Vahva osattomuuden kokemus voi johtaa siihen, että asioiden merkitys alkaa luhistua. Se voi lopulta johtaa hyvin pahoihin asioihin, miettii Hela, joka viittaa moniin viime vuosien synkkiin väkivaltauutisiin. Pahat teot ovat johtuneet ihmisten pahoinvoinnista ja mielenterveysongelmista.

– Me ihmiset emme paljon tarvitse. Pienikin huomionosoitus ja se, että joku on kiinnostunut siitä mitä sinulle kuuluu, tekee hyvää. Se on kuin elämän vettä.

HelaHeikki-press2
Pienikin huomionosoitus tekee ihmiselle hyvää. Se on kuin elämän vettä, pohtii muusikko Heikki Hela. Kuva: Harri Hinkka

Linnainmaan seurakuntakeskuksen osoite on Korpikodinkatu 2.