Uutisarkisto 2017

2.10.2017 10.43

Taivaassa palmut kasvaa –näyttelyn avajaiset 4.10.

Kirsti Löytyn taidenäyttely Taivaassa palmut kasvaa on nähtävillä Seurakuntien talon ensimmäisessä kerroksessa 5.-31.10. Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 4.10. kello 18. Näyttelyn avaavat tuomiorovasti Olli Hallikainen, tutkija Olli Löytty sekä pastori ja kirjailija Martti Tuure. Ohjelmassa on myös Löytyn perheväen musiikkia.

kansi
– Palmut olivat Ambomaan kotiemme pihapuita. Savanneilla silmä tavoitti niitä lähellä ja kaukana, vielä taivaanrannallakin. Syntyi näky. Kyllä taivaassa palmut kasvaa, kertoo Löytty.
Kirsti Löytty on toiminut sekä Kansan Raamattuseuran, että Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä Lounais-Afrikassa ja opettajana Makumiran teologisessa korkeakoulussa Tansaniassa. Taivaassa palmut kasvaa –näyttely esittelee Kirstin Löytyn Namibia-aiheisia öljyväri-, pastelli- ja akvarellimaalauksia.

Kirsti Löytyn tie kuvantekijäksi

Seurakuntalehtorina ja uskonnonopettajana toiminut Kirsti Löytty aloitti maalaustaiteen opiskelun jäätyään eläkkeelle 25 vuotta sitten. Kirsti on viettänyt pitkiä ajanjaksoja Namibiassa omistaen aikansa maalaamiselle ja paikallisten kuvataiteilijoiden maalaustekniikoiden opiskeluun.

Kirsti ja hänen aviomiehensä Seppo Löytty työskentelivät 50- ja 60-luvuilla yhdeksän vuotta Namibian pohjoisosassa, joka tunnettiin silloin Ambomaana, sekä Otjimbingwe –nimisellä alueella maan keskiosassa.

Taivaassa palmut kasvaa –näyttelyssä on muutamia öljyvärimaalauksia, jotka liittyvät perheen ensimmäisiin vuosiin Ambomaalla. Tuolta ajalta säilyneet valokuvat ovat mustavalkoisia, mutta Namibian runsas värimaailma on tunkeutunut visionkaltaisesti Kirstin kuvamuistista hänen maalauksiinsa. Maalauksiin on tallennettu muun muassa Löyttyjen koti Engelassa, savitiilinen ambokirkko ja muistikuvia kohdatuista ihmisistä ja luonnosta.

Näyttely on avoinna kello 10-15 ja viikonloppuisin Seurakuntien talon aukioloaikoina.