Uutisarkisto 2011-2009

5.8.2011 13.32

Finlaysonin Elvis-konsertti hurmasi yleisön

Seurakunnat näkyi Tapahtumien yössä

Elvis kirkossaElvis-tulkki Aronin konsertti Finlaysonin kirkossa oli yksi suosituimmista Tapahtumien yön tilaisuuksista torstai-iltana. Finlaysonin kirkon noin 240 istumapaikkaa oli aivan täynnä yleisöä ja suunnilleen saman verran ihmisiä kuunteli konserttia kirkon pihalla.
Aron-taiteilijanimen takaa löytyy ylöjärveläinen artisti Juha Leppänen, jonka ohjelmisto koostuu perinteisestä rock'n rollista ja iskelmä-rockista sekä viihdemusiikin klassikoista. Aron tunnetaan ennen kaikkea lahjakkaana Elvis-tulkkina sekä Suomessa että ulkomailla.

Finlaysonin kirkon konsertti koostui pääasiassa Elviksen tunnetuimmista gospeleista ja kirkkoon soveltuvista balladeista. Muun muassa kappaleet Peace n The Valley, Crying in the Chapel ja Jumalan suuresta voimasta kertova How Great Thou Art olivat yleisön mieleen.

Konsertin ohjelmistoon kuului myös B. Knightin säveltämä kappale The Wonder of You, jonka Aron on levyttänyt suomenkielisenä nimellä Sä Ihmeitä Teet. Suomenkieliset sanat on tehnyt Pertsa Reponen.

– Kappale voi kertoa parisuhteesta, mutta yhtä hyvin myös ihmisen ja Jumalan välisestä suhteesta, mietti Aron esitellessään kappaletta yleisölle.

Aronia säesti konsertissa hänen oma yhtyeensä, jonka taitava taustalaulu sai gospelit soimaan täyteläisinä. Kokoonpanossa soittavat Ari Nevala, kitara, Janne Korja, basso, Tapio Häkli, rummut ja Franc Toth, koskettimet.

Kirkkokonsertteja tulossa lisää

Tapahtumien yön keikka oli Aronin ensimmäinen varsinainen kirkkokonsertti.
– Esiintyminen Finlaysonin kirkossa tuntui aivan upealta ja kirkossa oli lämmin tunnelma. Hieman kyllä jännittikin, koska ohjelmistossamme oli meille niin paljon uusia kappaleita, mietti Aron konsertin jälkeen.

Laulaja on aiemmin esiintynyt kirkossa muutamassa vihkitilaisuudessa sekä hyväntekeväisyyskonsertissa Riihimäellä.

– Otin tämän esiintymispyynnön todella mielelläni vastaan. Se oli oikeastaan yllättävä ja hauska sattuma. Minulla on ollut itsellänikin ajatuksena tarjota seurakunnille joulukonserttia, jossa esittäisin Elviksen gospel-kappaleita sekä joululauluja, kertoo taiteilija.

Aron pitää kirkkoa haastavana esiintymispaikkana.
– Kirkko on arvokas miljöö. Ihmiset myös todella keskittyvät siellä kuuntelemaan esiintyjää.

Kevyt musiikki sopii kirkkoon

kevyt musiikki kirkossa

Sirpa Raevaara oli todella tyytyväinen konserttiin.
– En ole ennen ollut kuuntelemassa Aronia, mutta hänen musiikkinsa soveltui oikein hyvin kirkkoon. Oikein positiivinen yllätys!

Raevaaran mukaan on hyvä, että kirkko etsii uusia väyliä ihmisten tavoittamiseen.
– Maailmassa tapahtuu koko ajan kauheita asioita, muun muassa Norjan tapahtumat. Ihmiset tarvitsevat kirkon tukea elämäänsä.

Myös pihamaalla konserttia kuunnellut Ulla Majamaa piti konserttia mainiona.
– Nyt nähtiin, että kansa todella jonottaa kirkkoon. On hienoa, että kirkko on viime aikoina avannut ovia erilaiselle kulttuurille. Ihmiset kyllä tulevat, kun kirkko järjestää ihmistä lähellä olevaa matalan kynnyksen toimintaa.

Elvis-fani Jarmo Estama kuunteli tyttärensä Hellevi Estaman kanssa konserttia pihamaalla.
– Kaikki kappaleet olivat minulle tuttuja. Olisin kaivannut ohjelmistoon vielä enemmän gospeleita. Nyt niitä kuultiin vain noin puolisen tusinaa.

Estama kannattaa lämpimästi kevyen musiikin tuomista kirkkoon.
– Kirkko on ollut viime aikoina kriisissä ja se hakee paikkaansa. Jos jumalanpalveluksen musiikkiakin uudistettaisiin rohkeasti, kirkossa kävijöistä ei tule pulaa. Myös kevyt musiikki voi koskettaa ihmisiä hengellisesti.

Kolehdilla ruokaa vähävaraisille

Konsertin järjestivät Tampereen seurakuntien diakoniatyö sekä kristillinen moottoripyöräkerho Sons of Abraham MCC.

– Halusimme tarjota ihmisille päihteettömän ja ilmaisen vaihtoehdon nauttia Tapahtumien yöstä kirkossa. On tärkeää, että kirkko on mukana kaupungin tapahtumissa. Kirkon kynnyksen tulee olla niin matala, että jokainen uskaltaa astua sisään, pohtii nuorisotyönohjaaja Ari Santaharju.

Aronin konsertin kolehdilla kartutetaan RuokaNyssen varastoja.

Muutkin Tampereen seurakuntien tilaisuudet kiinnostivat ihmisiä Tapahtumien yössä.
Aleksanterin kirkossa järjestettyyn Kansanlaulu–Tuomasmessuun osallistui noin 400 henkeä. Hautausmaaopastus Kalevankankaalla sai mukaan 55 ihmistä.

Tuomiokirkossa järjestetyt Sydänsuven säveliä -konsertit keräsivät myös väkeä. Kello 21:n konsertissa oli 101 kuulijaa, kello 22:n konsertissa 170 kuulijaa ja kello 23:n konsertissa 69 kuulijaa.

Teksti: Kirsi Airikka
Kuvat: Hannu Jukola