Uutisarkisto 2012

25.6.2012

Seurakunnille Pala taivasta

Taidetaloprojekti värittää Tampereen katukuvaa koko kesän. Seurakuntien omistama mökki löytyy Verkarannasta.

Pala taivasta -taidetalonäyttely. Taiteilija Sanna Kauppinen piirsi talon pintaan koivun. Kuva Hannu JukolaVerkarannan nurmikolle on ilmestynyt koivuvanerista rakennettu hieman jonkinlaista taloa muistuttava teos. Sen pintaan taiteilija Sanna Kauppinen on maalannut ja piirtänyt suuren koivun runkoa.

– Koivun pinta on valtavan mielenkiintoinen, Kauppinen kertoo.

Malli on suoraan elävästä puusta, tarkemmin sanottuna yhdestä Näsinpuiston koivuista. Kauppinen oli kuvannut edellistä projektiaan varten paljon puita ja jo silloin ihastunut koivun pintaan. Lopullisen työn Kauppinen on toteuttanut valkoisella akryylimaalilla ja lyijykynällä. Tulos näyttää elävältä ja aidolta. Talon kahteen seinään ja kattoon on piirretty koivun runkoa. Jos nämä palaset kokoaisi päällekkäin, kohoaisi taivasta kohti kuuden metrin korkuinen kokonainen puu.

Työn alkuvaiheessa Kauppinen ei tiennyt, kenen omistukseen teos oli menossa. Kun taiteilija sai kuulla, että hänen työnsä päätyisi seurakunnille, piti hän sitä hyvänä asiana.

– Sehän sopii hirveän hyvin tähän aiheeseen, Kauppinen sanoo.

Teoksen nimi on Puutalossa – Tästä päivästä eteenpäin. Se koostuu kolmesta elementistä. Kauppisen piirtämän puun lisäksi talon sisällä on tavallaan irrallinen, mutta kuitenkin kehykseensä kytkeytyvä toinen teos. Tämä talon sisäpuoli on Tuomo Rosenlundin käsialaa. Talon muodon ovat suunnitelleet Sanna Liuksiala ja Mitra Hernejärvi.

Taidetalonäyttely Pala Taivasta käsittää yhteensä kymmenen erilaista pientä taidetaloa, jotka on sijoitettu eri puolille Tampereen keskustaa ja Vuoreksen asuntomessualuetta. Projekti on toteutettu Tampereen taidemuseon johdolla.