Uutisarkisto 2013

29.7.2013 13.39

Ristirock 2013 – Mahtavaa musiikkia, hyvää sanomaa

Lauantaina 24.8.2013 järjestettävän Ristirockin musiikkikattaus on tänä vuonna vailla vertaa. Legendaarisen Tullikamarin Pakkahuoneen lavan valtaa muun muassa Saraste, Pastorit ja ruotsalainen Like Torches.

TERA 2013 by Lasse Niskala II web
TERA. Kuva Lasse Niskala
Kristillisestä musiikista päästään nauttimaan niin rockin, räpin kuin popin muodoissa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Tänä vuonna Ristirock palaa juurilleen, kun tapahtuma järjestetään monien vuosien jälkeen taas Pakkahuoneella. Päiväkonsertti alkaa kello 14.00 ja avaus tapahtuu Serafiel:n indie/rock tyyliin. Aamupäivän musakattaukseen kuuluu myös räppäävät Pastorit ja ruotsalainen poprock yhtye Like Torches. Puheesta vastaa musiikin monitaituri Anton Laurila ja iltapäivän päättää gospeltaituri The Rain, jonka jälkeen yleisö ohjataan Tuomiokirkkoon messuun.  Kello 18 alkavan messun liturgina toimii nuorisopastori Pasi Hakkarainen.

Pakkahuoneen ovet aukeavat taas kello 20.00 ja musiikkielämyksiä iltavuorossa tarjoaa energinen Saraste, R&B -vaikutteinen kanteletaituri Ida Elina, kokkolalainen rockbändi Great Wide North sekä melodinen Olli Helenius Band. Myös Manse-rock mestari TERA nousee lavalle ja julkaisee samalla myös kolmannen studioalbuminsa. Tapahtuman juontajana toimii Liisa Ruusukallio.

Nuoriso motivoi

Nuorisomuusikko Peter Joukainen työskentelee nyt ensimmäistä kertaa Ristirockin vastaavana ja hän saa jatkaa jo 30.kertaa järjestettävän Ristirockin perinnettä.
– En ole koskaan aikaisemmin järjestänyt näin isoa tapahtumaa, joten kokonaisuus on sisältänyt paljon uuden opettelua, naurahtaa Joukainen. Esiintymislavat eivät kuitenkaan ole Joukaiselle itselle vieraita. Kaksi levyä julkaissut nuorisomuusikko suuntaakin innolla uusiin haasteisiin.
– Parasta Ristirockin järjestämisessä on ollut se, että saa olla tekemisissä monen eri alan ammattilaisen kanssa. On motivoivaa ajatella tekevänsä jotain, jonka avulla monet nuoret saavat kuulla mahtavaa musiikkia ja hyvää sanomaa, summaa Joukainen.

Yhteisöllisyys vahvistaa

Kävijäodote Ristirockin suhteen on positiivinen. Päihteetön ja ikärajaton tapahtuma on kerännyt aikaisempinakin vuosina paljon innokkaita kävijöitä. Suurin ryhmä ovat rippikoululaiset.
– Haastavinta on varmaan stressailu siitä, mahtaako paikalle tulla yleisöä. Monet isot ja pienemmätkin gospel-tapahtumat ovat olleet viime vuosina vaikeuksissa laskeneiden kävijämäärien suhteen. Ihmiset eivät enää itsestään selvästi lähde tapahtumiin, kun tarjontaa on niin paljon. Elävä musiikki ei ole enää sellainen "juttu" kuin se oli Ristirockin ensimmäisenä vuonna 1983. Uskon kuitenkin, että hyvin tehdyille kristillisille tapahtumille, joissa ihmiset voivat kokea yhteyttä toisiinsa ja saada vahvistusta uskolleen, on edelleen tilausta, pohtii Joukainen.

Tuttua ja uutta, yllättävää ja varmaa

Esiintyjistä löytyy vanhoja konkareita ja uusien tuulien edustajia. Ristirock on hyvä tilaisuus laajentaa näkemystään kristillisestä musiikista ja sen eri genreistä.
– Olen aika innoissani tämän vuoden esiintyjäkattauksesta. Ajatuksenamme oli saada tapahtumaan sekä monille tuttuja takuuvarmoja esiintyjiä, kuten TERA ja The Rain, että uudempia vähemmän nimekkäitä mutta hyvässä iskussa olevia bändejä ja artisteja. Luulenkin, että jokaiselle paikallaolijalle ainakin joku esiintyjä on uusi iloisesti yllättävä tuttavuus. Itse odotan erityisesti Pastorit-räpäyttäjien sekä ruotsalaisen Like Torchesin keikkoja, kertoo Joukainen.

Info:

• Lauantaina 24.8. päiväkonsertti klo 14 Tullikamarin Pakkahuoneella
  • Messu klo 18 Tuomiokirkossa
  • Iltakonsertti klo 20 PakkahuoneellaTilaisuus on avoin, pääsyliput 12 €/konsertti, kokopäivän lippu 20 €.
  • Lippuja ei voi ostaa ennakkoon, mutta ryhmävarauksia otetaan vastaan Internet-osoitteessa www.ristirock.net.
  • Lisätietoja Peter Joukainen / 040 804 82 90/ peter.joukainen(a)evl.fi
  • Halukkailla on mahdollisuus ostaa bändien sekä Maanalaisen levykaupan tuotteita.
  • Koko kattaukseen ja kaikkien esiintyjien musiikkivideoihin voi käydä tutustumassa tapahtuman nettisivuilla www.ristirock.net.

Teksti Riikka Moilanen
Kuva Lasse Niskala