Uutisarkisto 2014

30.1.2014 13.10

Uusien seurakuntien järjestelytoimikunnat aloittivat

Messukylän seurakunnan, Eteläisen seurakunnan ja Tuomiokirkkoseurakunnan järjestelytoimikunnat kokoontuivat ensimmäistä kertaa eilen.

tehdas-tammerkoski-164 109Järjestelytoimikunnat vastaavat uusien seurakuntien hallinnosta, kunnes seurakuntaneuvostot on valittu. Järjestelytoimikunnat valitsivat kokouksissaan järjestelytoimikunnalle puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin. Lisäksi valittiin vaalilautakunnan jäsenet ja varajäsenet sekä päätettiin järjestää työntekijöille kuuleminen siirrosta uuteen seurakuntaan.

Järjestelytoimikuntien tehtävänä on huolehtia uuden seurakunnan seurakuntaneuvoston valinnasta. Seurakuntaneuvosto valitaan ns. paperivaaleilla eli valinta perustuu vuoden 2010 seurakuntavaalien tuloksiin. Järjestelytoimikuntien valitsemat vaalilautakunnat toimittavat paperivaalit helmikuun puolivälissä. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Tuomiokirkkoseurakunnan vaalilautakunta kokoontuu  17. helmikuuta ja Eteläisen seurakunnan ja Messukylän seurakunnan vaalilautakunnat  18. helmikuuta. Vaalien tulokset julkaistaan verkkosivuillamme.

Seurakuntaneuvostot aloittavat toimintansa maaliskuussa ja kokoontuvat kerran kuussa, samoina päivinä kaikissa uusissa seurakunnissa. Alustavasti seurakuntaneuvostojen kokoontumispäiviksi kevätkaudella on sovittu 13.3., 10.4., 15.5. ja 4.6.

Syksyllä, 9.11., pidettävissä seurakuntavaaleissa seurakuntalaiset valitsevat uudet päättäjät seurakuntaneuvostoihin.

Järjestelytoimikuntien pöytäkirjat julkaistaan verkkosivuillamme uusien seurakuntien sivuilla.