Uutisarkisto 2016

20.1.2016 13.00

Paperittomat saavat sairaanhoitoa Tampereella

Tampereelle avattiin tällä viikolla paperittomille terveydenhoitoklinikka Global Clinic. Klinikka on vapaaehtoisvoimin ylläpidetty ja tarkoitettu ensisijaisesti potilaille, jotka eivät ole oikeutettuja julkiseen terveydenhoitoon.

Global-ClinicGlobal Clinic on verkosto, jonka taustalla on useita eri järjestöjä. Tampereella klinikan kirjanpidosta vastaa Tampereen seurakuntien diakonia- ja yhteiskuntavastuun yksikkö.

- Global Clinic on avoin kaikille, kansalaisuuteen ja maassaolostatukseen katsomatta. Apua saa veloituksetta, anonyymisti ja luottamuksella, kertoo diakonia ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe.

- Klinikalla työskentelee vapaaehtoisia lääkäreitä, hammaslääkäreitä, hoitajia, kätilöitä ja tulkkeja.

Klinikka pyrkii tarjoamaan palveluitaan mahdollisimman joustavasti ja potilaslähtöisesti. Tutkimus- ja hoitoresurssit ovat kuitenkin rajalliset ja klinikalla tehdään vain yksinkertaisia tutkimustoimenpiteitä. Välttämätöntä jatkohoitoa tarvitseville potilaille pyritään sitä järjestämään.

Global Clinic toimii myös Helsingissä, Turussa ja Oulussa.

Parhaillaan klinikka etsii verkostoonsa vapaaehtoisia terveydenhuollon ammattilaisia. Kiinnostuneet saavat lisätietoa lähettämällä yhtystietonsa osoitteeseen globalclinic.tampere@gmail.com.

Klinikkaa varten on avattu myös varainkeräys, jonka tuotolla ostetaan lääkkeitä ja perustason hoitotarvikkeita. Keräys toteutetaan Kirkkopalvelujen Kotimaanapu - keräyksenä. Keräykseen voi osallistua netin kautta osoitteessa www.vapaaehtoistyo.fi/tampere sekä www.kotimaanapu.fi.

Tiedustelut:

Ilkka Hjerppe diakonia- ja yhteiskuntavastuun johtaja etunimi.sukunimi@evl.fi,p.  050 3684 413

Lue myös: Onko paperittomien auttaminen laillista? Vastaajana Diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja Ilkka Hjerppe.