rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.10.2017 Safka-aid - ruokaa jaossa Asunnottomien yössä

Tapahtumien Yön messun kolehtivaroilla tuotetaan Tampereen Keskustorilla Safka-aid -tapahtuma Asunnottomien yönä 17.10.

Lue lisää

 

9.10.2017 Omin sanoin – nuorten turvapaikanhakijoiden lyhytelokuvia Niagarassa

Lauantaina 14.10. nähdään lyhytelokuvia, joissa sukelletaan turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneiden nuorten elämään ja ajatuksiin omin kuvin ja sanoin kerrottuina. Näytöksessä kuullaan myös turvapaikanhakijoiden kanssa vapaaehtoistyötä tehneiden ihmisten mietteitä.

Lue lisää

 

4.10.2017 Kirkkomusikantit käynnistävät seurakuntien illat Aulaklubilla

Tampere-talon Aulaklubilla lava ja sana ovat vapaat. Tiistaisin keskustellaan yhteiskuntaa ja yleisöä puhuttavista asioista, keskiviikkoisin Aulaklubilla on toiminnallista ohjelmaa ja torstaisin soi musiikki. Aulaklubin ohjelmasta seitsemänä iltana syksyn aikana vastaa Tampereen seurakunnat.

Lue lisää

 

3.10.2017 Elvis is back -kirkkokiertue saapuu Tampereelle

40 vuotta sitten kuollut Elvis Presley tunnettiin rockin kuninkaana, mutta hänen musiikkinsa juuret ovat gospelissa. Ennen kuolemaansa Elvis olisi halunnut toteuttaa gospel-kiertueen.

Lue lisää

 

3.10.2017 Birgitta-kaupunkivaelluksella tarkastellaan sisäistä ja ulkoista tilaa

Birgitta-kaupunkivaellus järjestetään lauantaina 7. lokakuuta. Päivän teemana on sisäinen ja ulkoinen tila. Vaellus alkaa Messukylän vanhasta kirkosta ja se päätyy Kalevan kirkkoon.

Lue lisää

 

2.10.2017 Taivaassa palmut kasvaa –näyttelyn avajaiset 4.10.

Kirsti Löytyn taidenäyttely Taivaassa palmut kasvaa on nähtävillä Seurakuntien talon ensimmäisessä kerroksessa 5.-31.10. Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 4.10. kello 18. Näyttelyn avaavat tuomiorovasti Olli Hallikainen, tutkija Olli Löytty sekä pastori ja kirjailija Martti Tuure. Ohjelmassa on myös Löytyn perheväen musiikkia.

Lue lisää

 

1.10.2017 Ruusu henkirikoksen uhrien muistoksi 2.10.

Tapahtuma alkaa kello 18 Laukonsillalla, jossa henkirikoksen uhreja muistetaan laskemalla ruusut veden vietäväksi.Ruusuja jaetaan Laukonsillalla kaikille mukanaolijoille.

Lue lisää

 

29.9.2017 Tampereen seurakunnat on kiinnostunut ostamaan Diabeteskeskuksen Aitolahdessa

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä on tehnyt hyväksytyn ostotarjouksen Suomen Diabetesliiton omistamasta Diabeteskeskuksesta Tampereen Aitolahdessa. Tarjouksen mukainen kauppahinta on 2,5 miljoonaa euroa.

Lue lisää

 

28.9.2017 Tampere-aiheinen pyhiinvaellusvärityskirja julkaistaan 1.10.

Tampereen päivänä 1.10. julkaistaan PyhiinvaellusTampere –värityskirja. Kirjan sivuilta löytyvät kuvat ovat Tammerkosken lukion kuvataidelinjalaisten kynästä.

Lue lisää

 

27.9.2017 Tampereen päivänä voi kiivetä Tuomiokirkon torniin tai laulaa riparilauluja

Tampereen päivänä 1. lokakuuta voi kiivetä Tuomiokirkon torniin, etsiä karanneita kirkonrottia, laulaa riparilauluja tai nauttia konserteista.

Lue lisää

 

27.9.2017 Leppoisa ja lämminhenkinen uutuus: nojatuolikirkko Linnainmaalla 1.10.

Iskelmäradion juontaja Anna-Mari Raaska on sunnuntaina mukana keskustelemassa nojatuolikirkossa Linnainmaan seurakuntakeskuksessa. Keskustelun teemana on syksyyn sopien luopuminen, ajan kuluminen ja uudet alut.

Lue lisää

 

26.9.2017 Vuoden 2018 rippikoulujen ilmoittautumiseen lisäaikaa 8.10. asti

Ilmoittautumisaikaa vuoden 2018 rippikouluihin jatketaan su 8.10. asti. Ilmoittautua voi osoitteessa www.tampereenrippikoulut.fi.

Lue lisää

 

20.9.2017 Tee oma teesisi ja jaa se myös muille #teesit2017

Mikä tekisi maailmasta, Suomesta, Tampereesta tai omasta kotipaikastasi paremman paikan? Mitä olisit valmis tekemään sen hyväksi, että menemme yhdessä eteenpäin eikä kukaan jää yksin? Laadi oma teesisi otsikolla Yhdessä – Armo on sitä, ettei jää yksin.

Lue lisää

 

19.9.2017 Maailmojen Messu Pispalan kirkossa 24.9.

Maailmojen Messu – Worlds Within Worship on ekumeeninen, monikulttuurinen jumalanpalvelus, jossa eri kulttuurien edustajat tulevat yhteen viettämään yhteistä juhlaa, nauttimaan musiikista ja ruokailemaan yhdessä. Messussa Raamatun tekstit luetaan tulkkausmahdollisuuksien mukaan osallistujien omilla kielillä.

Lue lisää

 

18.9.2017 Voimasanoja-luentosarja alkaa 20.9.

Voimasanoja-luentosarjassa lähestytään Raamattua kolmesta eri näkökulmasta: tieteellisen tutkimuksen kohteena, yksilön kokemuksesta käsin sekä kirkon kirjana. Luentosarjan jokaisella kerralla paikalla on kaksi luennoitsijaa. Teologi avaa luentokerran aiheeseen historiallis-kriittisen näkökulman, ja toinen luennoitsija pitää kokemuspuheenvuoron luentokerran aiheesta omasta näkökulmastaan.

Lue lisää

 

15.9.2017 Ugandan pakolaiskriisin, Sierra Leonen mutavyöryjen ja Nepalin tulvien uhreille tukea

Tampereen seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 14. syyskuuta 40 000 euron avustuksen Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, jolla tuetaan Ugandan pakolaisia ja Sierra Leonen mutavyöryjen uhreja, ja 20 000 euron avustuksen Suomen Lähetys-seuran katastrofikeräykseen Nepalin rankkasateiden ja tulvien uhrien auttamiseksi.

Lue lisää

 

13.9.2017 Sairaalasielunhoito esittäytyy messuissa ja seminaarissa

Sairaalasielunhoitajat ovat kulkeneet Tampereen seudun potilaiden, omaisten ja henkilökunnan rinnalla jo 70 vuotta.

Lue lisää

 

12.9.2017 Avoin kirkko etsii päivystäjiä ja avustajia

Syksyn tullen Avoimeen kirkkoon tarvitaan jälleen uusia päivystäjiä ja avustajia. Päivystäjät ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan, kohtaamaan ja tarvittaessa rukoilemaan kirkkovieraan kanssa ja puolesta.

Lue lisää

 

12.9.2017 Aikuisrippikoulussa pohditaan elämän arvoja ja suuntaa

Haluatko pohtia elämäsi arvoja ja suuntaa? Onko sinua kysytty kummin arvokkaaseen tehtävään, mutta rippikoulu jäi suorittamatta nuoruudessa?

Lue lisää

 

6.9.2017 Alfassa on vapaa ilmapiiri miettiä, mitä Jumalasta ja uskosta ajattelee

Alfa on oiva paikka miettiä luentojen ja keskustelujen avulla, mitä Jumalasta ja uskosta ajattelee. Alfa on kurssi kristillisestä uskosta epäilijöille, kyselijöille ja elämän ihmettelijöille.

Lue lisää

 

5.9.2017 Kämmenniemen seurakuntakodin rakentaminen etenee ennakoitua hitaammin

Seurakuntakodin rakentamisen suunnitelmat tehdään uudestaan, sillä nykyisten suunnitelmien pohjalta pyydetyt urakkatarjoukset ylittivät merkittävästi rakentamiseen varatut rahat. Uusi suunnittelu lähtee uudenlaisen seurakuntakodin ideoinnista.

Lue lisää

 

5.9.2017 Luther, Ukkosen poika Messukylän kirkossa

Martti Luther ilmestyi Messukylän vanhaan kirkkoon ukkosmyrskyn myötä Sammon koulun yhdeksäsluokkalaisten esittämänä. Messukylän seurakunnan nuorisotyö juhlisti Lutherin elämäkertanäytelmällä reformaation merkkivuotta.

Lue lisää

 

4.9.2017 Ilmoittautuminen vuoden 2018 rippikouluihin on alkanut

Vuoden 2018 rippikoulujen ilmoittautuminen avautui tänään osoitteessa www.tampereenrippikoulut.fi. Ilmoittautuminen päättyy 25.9.2017.

Lue lisää

 

31.8.2017 Kynttiläkulkue ja kierros taiteilijoiden haudoilla Kalevankankaalla 31.8. kello 20

Tunnelmallista iltaa vietetään 31.8. kello 20.–21.30 Kalevankankaan hautausmaalla. Kynttiläkulkue vaeltaa pääportilta sankarihaudoille.

Lue lisää

 

28.8.2017 Kulmakahvila tarjoaa hengähdyshetken lapsiperheille

Lapsiperheille tarkoitettu Kulmakahvila avaa ovensa Koilliskeskuksessa syyskuun alussa. Toiminnasta vastaavat Messukylän seurakunta sekä Tampereen kaupungin lapsiperhepalvelut.

Lue lisää

 

24.8.2017 200 ihmistä juhlisti Marhaban-keskuksen avajaisia

Kulttuurikeskus Marhabanin avajaiset kokosivat Kalevan kirkolle liki kaksisataa ihmistä.

Lue lisää

 

23.8.2017 Anna-Kaisa Ikonen Marhaban-keskuksen suojelijaksi

Marhaban on erilaisten kulttuurien ja ihmisten kohtaamispaikka Kalevassa, jonka tavoitteena on edistää kotoutumista. Marhaban-keskus on kesän aikana osoittanut, että matalankynnyksen kohtaamispaikalle on Tampereella valtava tarve, sillä kävijöitä on ollut välillä jopa 50 päivässä. Keskiviikkona Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen on lupautunut Marhaban-keskuksen kummiksi.

Lue lisää

 

23.8.2017 Vaellus Pitkäniemessä kutsuu pohtimaan elämää

Syyskesän vaellus Pitkäniemessä lauantaina 9. syyskuuta kutsuu osallistujia hiljentymään sekä pohtimaan oman elämänsä perusteita sekä voimavaratekijöitä.

Lue lisää

 

21.8.2017 Kasvotusten kipujen ja kauneuden äärellä

Kirjailija-terapeutti Tommy Hellsten ja laulaja-lauluntekijä Tommi Kalenius tuovat yhteisen Kasvotusten-kiertueensa Aleksanterin kirkkoon 30.8. kello 19.

Lue lisää

 

21.8.2017 Marhabanissa ollaan ihmisiksi

Kulttuurikeskus Marhabanin avajaisia vietetään 24.8. kello 14-17 Kalevan kirkon seurakuntasalissa. Jo kesän lyhyt startti on osoittanut, että Tampereella on suuri tarve matalankynnyksen kohtaamispaikalle.

Lue lisää

 

14.8.2017 Aleksanterin kirkon Kesätuokiossa pohditaan muslimien ja kristittyjen vuoropuhelua

Vuoropuhelu ja rinnakkaiselo muslimien kanssa ovat teemoja, jota joudumme miettimään tulevaisuudessa entistä enemmän. Näin pohtii hiippakuntadekaani ja islam-tutkija Ari Hukari, joka luennoi islaminuskoisten kohtaamisesta Aleksanterin kirkon kesätuokiossa.

Lue lisää

 

15.8.2017 Tule tutustumaan maksutta kirkkomuskariin

Starttimuskarit ovat maksuttomia tutustumisia muskariin, joihin on ilmoittauduttava. Ilmoittautumisia ottaa vastaan ohjaaja Arja-Riitta Karppelin (arja-riitta.karppelin@evl.fi). Starttimuskareita pidetään torstaina 17.8. Atalan seurakuntakodissa, perjantaina 18.8. Härmälän kirkossa ja maanantaina 21.8. Kaukajärven seurakuntakodissa.

Lue lisää

 

11.8.2017 Agricolaliike tuo Colamessun Tampereelle 18.8.

Agricolaliike on Helsingin Punavuoressa syntynyt stadin sykkivä sydän. Se on katu-uskottava, ei-pönäkkä, totuudellinen ja sekä rock-henkinen että klassinen. Avantgardistinen liike ei halua tehdä uutta, vaan vanhan hyvin.

Lue lisää

 

11.8.2017 Kalevankankaan tukimuuria on lujitettu tänäkin kesänä

Kalevankankaan hautausmaan etelänpuolen tukimuuri on tuhtia tekoa: sen suurimmat kivet ovat halkaisijaltaan puolimetrisiä. Ajan hammas on kuitenkin purrut, ja muuri kaipaa lujitusta.

Lue lisää

 

11.8.2017 Birgitan kirkkovaellus kutsuu 26.8.

Birgitan kirkkovaellus kutsuu reiteilleen jälleen elokuussa 26.8. Vaellusreittejä on useita erilaisia ja eripituisia.

Lue lisää

 

8.8.2017 Puistofiesta – Kirkko ♥ Tampere

Sunnuntain Puistofiestassa voi tutustua uusiin harrastusmahdollisuuksiin ja ajanviettotapoihin, kuulla monipuolista musiikkia ja nauttia fiesta-tunnelmasta. Haltuun otetussa puistossa on yli 150 tamperelaisen yhdistyksen, seuran ja yrityksen pistettä. Ja tietysti kirkko.

Lue lisää

 

4.8.2017 Kaipaus ja haitari soivat Vanhan kirkon Tangokirkossa Tapahtumien yönä

Virret muuttuvat tangoksi ja tango virsiksi Tapahtumien Yön Tangokirkossa 10.8. kello 18 Vanhassa kirkossa. Yhteislaulutilaisuudessa lauletaan rakastetuimpia virsiä ja tangoja kanttori Sanna Ketola-Laineen ja pastori Jussi Laineen johdolla.

Lue lisää

 

4.8.2017 Tapahtumien yönä Aleksanterin kirkossa soi gospel yli 60 laulajan ja muusikon voimin

Tapahtumien yönä Aleksanterin kirkossa soi gospel, kun svengaavaa amerikkalaista gospelia ja kirkkaimpia popmusiikin helmiä yhdistävä Lahden Gospelkuoro saapuu Tampereelle yli 60 laulajan ja muusikon voimin.

Lue lisää

 

2.8.2017 Silta ja Tamperelainen aloittivat jakeluyhteistyön

Tampereen seurakuntien Silta-lehti ja kaupunkilehti Tamperelainen ovat aloittaneet jakeluyhteistyön. Elokuun alusta lähtien lukijat voivat poimia molemmat julkaisut kaupungilta mukaansa lehtien yhteisestä telineestä.

Lue lisää

 

1.8.2017 Elvis Gospel 40th Anniversary-konsertti 15.8.

Elokuussa tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta Elvis Presleyn kuolemasta. ARON & Cool Company juhlistaa Elviksen legendaarista muistoa Elvis Gospel 40th Anniversary-konsertissa Aleksanterin kirkossa tiistaina 15.8 kello 19.

Lue lisää

 

1.8.2017 Ilmoittautuminen Kirkkomuskareihin on meneillään

Seurakuntien kirkkomuskarit alkavat elokuussa eri puolilla kaupunkia. Syksyn kirkkomuskareihin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä Tampereen seurakuntien verkkosivulla.

Lue lisää

 

1.8.2017 Elokuu on suosittu vihkikuukausi

Elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien voi varata hääkirkon ensi vuoden elokuulle. Ensimmäiset hääparit olivat odottamassa Seurakuntien talon ovella jo aamuseitsemältä.

Lue lisää

 

31.7.2017 Valon vuoksi –konsertti Tuomiokirkossa 6.8.

Suomen Naiskuoroliiton Louhi-kuoro esiintyy Tampereen tuomiokirkossa 6.8. kello 15. Pitkän linjan kuorolaisista koostuva liiton edustuskuoro osallistuu loppusyksystä kansainväliseen Canto sul Garda –kuorokilpailuun Italiassa, ja kilpailumatkaa varten valmisteltu ohjelmisto kuullaan nyt ennalta Tuomiokirkossa. Louhen laulajat ovat pääasiassa Suomen naiskuoroliiton jäsenkuorojen laulajia eri puolelta Suomea.

Lue lisää

 

25.7.2017 Björknäsin huvila sai uuden maalipinnan

Pättinniemen rakennushistoriallisesti merkittävä kaksikerroksinen huvilarakennus Björknäs sai uuden maalipinnan kesän aikana. Huvila sijaitsee Aitolahdessa Pättinniemen leirintäkeskuksen alueella, niemen kärjessä korkeimmalla paikalla.

Lue lisää

 

25.7.2017 Tunteita ja tangoa Tapahtumien Yössä

Suuret tunteet ovat läsnä Tampereen seurakuntien Tapahtumien Yön tarjonnassa. Kaipaus ja haitari soivat Vanhan kirkon Tangokirkossa, Rakkauden pyhiinvaellus kutsuu pariskuntia matkalle Tampereen sydämeen ja toisiinsa ja Aleksanterin kirkossa soi gospel kirkkoholvien täydeltä.

Lue lisää

 

24.7.2017 Iskelmämessussa 1.8. saa laulaa sydämensä pohjasta

Hetki lyö, Lumi teki enkelin eteiseen, Tähdet tähdet… Nämä ja monet muut 60-70 –lukujen rakastetuimmat iskelmät kajahtavat Pyynikin kesäteatterin Iskelmämessussa tiistaina 1.8.

Lue lisää

 

24.7.2017 Gospelia Näsijärven aalloilla

Laulava gospellaiva M/S Merete seilaa Mustalahden satamasta Näsijärvelle huomenna 25.7. ja 15.8. klo 18-20. Risteilyn juontajana ja laulattajana palvelee rokkipappi Tarvo Laakso ja laivan kurssia valvoo kapteeni Konsta Suoniemi.

Lue lisää

 

19.7.2017 Viinikan iltasoitto kajahtaa kirkontornista elokuussa

Viinikan kirkon kellotornista soi Lutherin virsi Jumala ompi linnamme trumpetilla soitettuna reformaation juhlavuoden kunniaksi elokuussa.

Lue lisää

 

14.7.2017 Tuomiokirkon legendaarinen urkukonserttisarja polkaistaan käyntiin 20.7.

Perinteikkääseen konseptiin perustuva Tuomiokirkon Kesäillan urkumusiikkia -konserttisarja tutustuttaa kuulijoita tänä kesänä urkumusiikin kovaan ytimeen - huumoria unohtamatta. Heinäkuun 20. päivä alkava konserttisarja esittelee urkutaidetta monipuolisimmillaan – kenttä esitellään melkein kauttaaltaan.

Lue lisää

 

9.7.2017 Herättäjäjuhlien viestikapula siirtyi Tampereelle

Herännäisten kesäjuhlat päättyvät tänään Nilsiässä. Ensi kesänä kokoonnutaan Tampereen Liisanpuistoon, Kalevan kirkon kainaloon.

Lue lisää

 

Seuraavat