rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.9.2017 12.15

Aikuisrippikoulussa pohditaan elämän arvoja ja suuntaa

Haluatko pohtia elämäsi arvoja ja suuntaa? Onko sinua kysytty kummin arvokkaaseen tehtävään, mutta rippikoulu jäi suorittamatta nuoruudessa?

aikuisrippikoulu
Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Kuva vuoden 2015 aikuisrippikoulun konfirmaatiosta. Kuvaaja Hannu Jukola
Aikuisrippikoulu on vastaus näihin molempiin. Useimmat käyvät rippikoulun 15 vuoden iässä, mutta joka vuosi noin tuhat suomalaista aikuista osallistuu luterilaisen kirkon rippikouluun.

Tampereen seurakunnilla alkaa lokakuussa aikuisrippikouluryhmä, joka tarjoaa oivan mahdollisuuden rippikoulun suorittamiseen.

– Elämää ja uskoa tarkastellaan ja tutkitaan kokoontumisissa eri puolilla kaupunkia. Paikat ovat virittämässä ryhmää yhteisellä matkalla. Tapaamme niin hautausmaan kappelissa kuin taidegalleriassa. Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiota, kertoo Tampereen seurakuntien rippikoulupastori Kaija Karvala.

Ryhmä alkaa lokakuussa orientaatiotapaamisella keskiviikkona 4.10. Konfirmaatio on torstaina 30.11. Näiden lisäksi on viisi yhteistä kokoontumista. Ryhmää ohjaavat diakoni Sari Peltonen ja pastori Jussi Holopainen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: tampereenseurakunnat.fi/aikuisrippikoulu