rss Tampereen seurakuntien uutiset

12.9.2017 15.02

Avoin kirkko etsii päivystäjiä ja avustajia

Syksyn tullen Avoimeen kirkkoon tarvitaan jälleen uusia päivystäjiä ja avustajia. Päivystäjät ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan, kohtaamaan ja tarvittaessa rukoilemaan kirkkovieraan kanssa ja puolesta.

Avoin-kirkko-kyltti
Avoin kirkko toimii  Aleksanterin kirkossa arkisin kello 12–18.

– Silloin kirkossa on mahdollista hiljentyä, keskustella päivystäjän kanssa ja juoda kupponen kuumaa, kertoo Avoin kirkko -toiminnan vastuupappi Minnamaria Tammisalo.

Päivystysavustaja puolestaan auttaa päivystäjää kahvinkeitossa ja ihmisten opastamisessa sekä juttelee kirkossa viivähtävien kanssa vapaamuotoisemmin.

Päivystäjäksi voi ilmoittautua verkossa vapaaehtoistyo.fi-sivustolla.

– Ilmoita kiinnostuksesi tehtävään, jonka jälkeen sinuun otetaan yhteyttä. Jokaisen hakijan kanssa keskustellaan. Sekä päivystäjä että päivystysavustaja saavat tehtäväänsä perehdytyksen, mentorointia kokeneemmalta päivystäjältä, säännöllistä koulutusta sekä kuukausittaiset, työnohjaukselliset Yhteyskaffe-illat.

Alkuun on mahdollista päivystää kokeneemman vapaaehtoisen kanssa. Päivystysvuorot varataan netissä kahden tunnin pituisina.

– Voit myös tulla Avoimeen kirkkoon aukioloaikana kysymään lisää ja tutustumaan tehtävään, rohkaisee Tammisalo.

Ilmoittaudu: vapaaehtoistyo.fi/tampere