rss Tampereen seurakuntien uutiset

9.7.2017 13.44

Herättäjäjuhlien viestikapula siirtyi Tampereelle

Herännäisten kesäjuhlat päättyvät tänään Nilsiässä. Ensi kesänä kokoonnutaan Tampereen Liisanpuistoon, Kalevan kirkon kainaloon.

herättäjäjuhlat kartan luovutus perttula korkalainen
Tampereen juhlien pääsihteeri Petra Perttula vastaanottaa herättäjäjuhlakartan Nilsiän pääsihteeri Simo Korkalaiselta. Kuva: Sami Kallioinen

Tampereen juhlien "Lähellesi ikävöin" -tunnuksessa  heijastuu kaipuu sekä Jumalan että toisten ihmisten luo, toteaa tuomiorovasti Olli Hallikainen, joka on Tampereen juhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja.

- Tamperelaisen Jaakko Löytyn virrestä peräisin oleva tunnus on herännäisyyden ytimessä, Olli Hallikainen pohtii.
- Uskon, että teema saa paljon vastakaikua myös tamperelaisten "piilokörttien" keskuudessa.

Tampereen juhlien pääsihteeri Petra Perttula kiittelee Nilsiän vieraanvaraista asennetta ja vie sen opiksi Tampereelle.

- Ystävällisyys ja lämpö on välittynyt koko juhlakansalle, Petra Perttula kehuu.
- Myös rohkeus uudistua on ollut Nilsiässä hienoa. Esimerkiksi ruokalistalle on otettu vegaanista ruokaa ja samaa linjaa jatkamme myös ensi vuonna.
herättäjäjuhlat juhlakenttä 1 nilsiä
Nilsiän juhlakenttä sijoittui vanhan kirkon puistoon, jossa on myös Paavo Ruotsalaisen hauta. Kuva: Anna-Mari Martikainen

Körttien juhlakenttä siirtyy liikeen alkuaikojen keskushenkilön Paavo Ruotsalaisen idyllisistä kotimaisemista ison kaupungin ympäristöön. Sisältö on kuitenkin sama: kaikki ovat tervetulleita kuulemaan seurapuheita ja laulamaan Siionin virsiä avoimen taivaan alle. Uusia haasteita herättäjäjuhlille ja muille tapahtumille aiheuttaa turvallisuus. Nilsiässä varautuminen näkyi muun muassa isoina koneina juhla-alueen kulkuväylien edustalla.

herättäjäjuhlat nilsiä körttipastillit
Körttinuorten perinteinen talkootehtävä on körttipastillien myyminen. Kuva: Anna-Mari Martikainen

Nilsiässä, Pohjois-Savossa, järjestetyt herättäjäjuhlat kokosi paikalle noin 21 000 juhlavierasta. Nilsiässä juhlat pidettiin jo viidettä kertaa. Juhlat sujuivat erinomaisesti kauniissa säässä.

- On hyvä mieli, koska on ollut valtavan suuri joukko ihmisiä, jotka ovat halunneet tehdä hyvää ja antaa omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan, sanoo Reijo Leino, joka juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra.
- Yhteistyö on ollut hyväntuulista ja hyväntahtoista. Juhlien järjestämisestä on opittu paljon.

nilsiä herättäjäjuhlat
Tampereen juhlia mainostettiin Nilsiässä omalla esittelykojulla sekä jakamalla Juhlaviesti-lehteä. Kuva: Anna-Mari Martikainen

Juhlat toteutetaan lähes täysin talkoovoimin. Nilsiässä talkoolaisia oli pitkälle toista tuhatta, ja Tampereellekin toivotaan yhtä innokasta ja runsasta talkoolaisten joukkoa.

Herättäjäjuhlien järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Tampereen seurakunnat ja Herättäjä-Yhdistys.  Juhlat pidetään 6.-8.7.2018. Juhlien verkkosivut avautuvat alkusyksystä osoitteeseen herättäjäjuhlat.fi.

Anna-Mari Martikainen