rss Tampereen seurakuntien uutiset

18.4.2017 10.46

Ilmoittautuminen Kirkkopyöräilyyn on alkanut

Ketjujen rasvaukset ja renkaiden pumppaukset on hyvä saada pikimmiten alta pois, sillä kevät puhkeaa pian täyteen kukkaan ja pyöräilykelit ovat jälleen parhaimmillaan.

kkopyöräilyPolkupyörän huoltotoimenpiteiden lisäksi kannattaa käydä ilmoittautumassaalkukesän suosittuun Kirkkopyöräily-tapahtumaan. Kirkkopyöräily on 13.5. kello 10-15 järjestettävä kirkkopysähdyksillä rytmitetty Pyhäjärvikierros.

Kirkkopyöräilyssä yhdistyvät leppoisa kuntoilu, kesäpäivä ulkoilmassa sekä kasvavassa määrin eettisyys, sillä tänä vuonna polkijoille on luvassa Reilun Kaupan eväitä kirkkopysäkeillä. Vaikka Pyhäjärven kiertäminen on kunnioitettavan mittainen matka, säädetään pyöräilijäryhmien nopeutta tarpeen mukaan, ettei retkestä tule suorittamista.

Reitin Kirkkopyöräilyyn ovat suunnitelleet pyöräilyseura Kaupin Kanuunat, jotka myös osallistuvat tapahtumaan ja tarvittaessa auttavat pysymään reitillä.

– Vetohommiin osallistuu pari- kolmekymmentä kanuunaa. Meidät tunnistaa keltaisista ajopaidoista, kertoo Kanuunoiden Timo Lampila.

– Tarvittaessa ryhmien vet​​äjät pyrkivät auttamaan myös pienemmissä teknisissä ongelmissa, mutta hyvä on varmistaa pyörän ja renkaiden kunto​ ennen tapahtumaa.

Aloituspaikkoina toimivat tänä vuonna Tampereen Aleksanterin kirkko, Pirkkalan kirkkoveräjä sekä Nokian kirkko. Pysähdyspaikkoina ovat Pirkkalan kirkkoveräjä, monille tuntematon Pitkäniemen kirkko, Gaddin kappeli Epilässä sekä Lielahden ja Kalevan kirkot. Kalevan kirkolla pyöräilijöillä on mahdollisuus kiivetä kirkon torniin ihailemaan Tamperetta korkeuksista.

– Uudistettu reitti kulkee myös Näsijärven kauniissa rantamaisemissa, lisää Lampila.

Retken jälkeen kokoonnutaan yhteen kahvittelemaan, ennen kuin suunnataan takaisin omille teille.

Kirkkopyöräily on Tampereen seurakuntien, Pirkkalan seurakunnan, Nokian seurakunnan, Kaupin Kanuunoiden, Tampereen polkupyöräilijöiden, Tampereen kaupungin/Liikkuvan Tampereen ja Ekokumppanien yhteistyöprojekti.

kirkkopyöräilyyn (osallistumismaksu 5€)

Facebook-tapahtuma