rss Tampereen seurakuntien uutiset

5.7.2017 8.00

Pihakirkkojen kesä – sanaa, saunomista ja puutarhoja

Kesän kirkkohetket pidetään vuodenaikaan sopivasti ulkoilmassa – omakotitalojen puutarhoissa ja erilaisissa mielenkiintoisissa ulkoilmakohteissa, Nekalan siirtolapuutarhasta Rajaportin saunaan.

Pihakirkko_14Pihakirkko Päivi ja Juha Pehkosen kotona Nekalassa. Kuva: Janne RuotsalainenHeinäkuussa pihakirkkoja on seurakuntalaisten kotien pihoilla, hoitokodeissa ja seurakuntatalojen pihamailla. Elokuun saapuessa on luvassa kirkkohetkiä muun muassa palaneen Pispalan kirkon luona Pispalanharjulla ja Lielahteen kätkeytyvällä Nottbeckin hautausmaalla, jossa kuullaan lyhyt historiikki Nottbeckin suvusta ja huiluyhtye Scaramellan musiikkia.

IMG_5508Nottbeckien hautapaikka ja kappeli Lielahdessa. Kuva: Janne Aejmelaeus
 Kuten pihat, myös pihakirkot vaihtelevat paljon tyyliltään.

–Pihakirkkoja on hyvin erilaisia. Harjun seurakunnan alueella ne ovat musiikkipainotteisia. Ihmiset kokoontuvat yhteen laulamaan, jutustelemaan ja kuulemaan lyhyen hartauspuheen, kertoo Harjun pappi Tarvo Laakso.

IMG_5510Elokuun lopulla pihakirkko järjestetään Rajaportin korttelikivisaunalla. Kuva: Janne Aejmelaeus

Pihakirkkokulttuuri yhdistyy luontevasti myös saunomiseen. Elokuun lopulla pihakirkko järjestetään Rajaportin korttelikivisaunalla. Konsepti on sama kuin muissakin pihakirkoissa, mutta illan päätteeksi päästään nauttimaan saunan pehmeistä löylyistä. Seurakunta maksaa vieraiden saunamaksut.

Janne Aejmelaeus

Kesän pihakirkkojen ohjelma:

Eteläinen seurakunta

• ke 12.7. klo 18 Taina Lampulla, Kaonpäänkatu 9
  • ke 19.7. klo 18 Nekalan seurakuntatalolla, Kuoppamäentie 23
  • ke 26.7. klo 18 Juha ja Päivi Pehkosella, Nekalantie 12
  • ke 9.8. klo 18 Nekalan siirtolapuutarhassa, Muotialantie 43
  • ke 16.8. klo 18 Hervannan kirkolla

Harjun seurakunta

• ti 11.7. klo 13 Villa Aalto, Lentävänniemenkatu 15
  • ke 12.7. klo 13 Fanny- ja Otto-koti, Kornetinkatu 1
  • ti 1.8. klo 14.30 Omenapihassa, Ollinojankatu 25 M-N
  • ke 2.8. klo 19 Anttosen pihassa, Raivaajantie 3
  • to 3.8. klo 13 Kotipirtillä, Käräjätörmä 12
  • ti 15.8. klo 13 Pispan palvelukeskuksessa, Simolankatu 4
  • ke 16.8. klo 18 Haapalinnankylässä, Kraatarinkatu 5
  • ke 16.8. klo 18 Nottbeckin hautausmaalla
  • to 17.8. klo 18 Rajaportin saunalla, Pispalan valtatie 9 - seurakunta tarjoaa saunan.
  • ke 30.8. klo 18 palaneen kirkon luona, Pispalan valtatie 32

Messukylän seurakunta