rss Tampereen seurakuntien uutiset

8.8.2017 15.01

Puistofiesta – Kirkko ♥ Tampere

Sunnuntain Puistofiestassa voi tutustua uusiin harrastusmahdollisuuksiin ja ajanviettotapoihin, kuulla monipuolista musiikkia ja nauttia fiesta-tunnelmasta. Haltuun otetussa puistossa on yli 150 tamperelaisen yhdistyksen, seuran ja yrityksen pistettä. Ja tietysti kirkko.

fiesta
Tuomiokirkkoseurakunta ja Kirkon Ulkomaanapu pystyttävät sunnuntaiaamuna omat telttansa Tampereen Työväen Teatterin läheisyyteen ja toivottavat fiesta-väen tervetulleiksi.

Jaksatko sinä kantaa vettä?

Länsimaiselle ihmiselle puhtaan veden saaminen on itsestäänselvyys. Muissa maailman kolkissa puhtaasta vedestä on pulaa ja sitä kannetaan mittavia matkoja lähteiltä kyliin. Kirkon Ulkomaanavun vedenkantoradalla ihmisillä on mahdollisuus leikkimielisesti, mutta konkreettisesti, kokeilla miltä vesikuorman kantaminen tuntuu.

Kirkon Ulkomaanavun teltasta löytyy myös valokuvanäyttely ja vapaaehtoisia, jotka kertovat Toisenlainen lahja –toiminnasta. Periaate on yksinkertainen: perinteisen lahjan sijaan voit ostaa läheisellesi toisenlaisen lahjan, vaikkapa vuohen tai vesipumpun, joka lahjoitetaan johonkin kehityskohteeseen. Lahjan vastaanottaja Suomessa saa lahjoituksesta muistoksi kortin.

– Lahjoituksesta jää käteen jotakin kivaa ja konkreettista, mikä voi juhlissa toimia vaikkapa keskustelun aiheena, ’hei, mikä tämä kortti on?’, pohtii Kirkon Ulkomaanavun vapaaehtoistyöntekijä Riitta Innamaa.

Enkeleitä, onhan meitä?

Arjen enkeleiksi tahtovien fiestavieraiden kannattaa bongata Tuomiokirkkoseurakunnan teltta.

– Pisteestä löytyy vapaaehtoistyön asiantuntijoita, jotka voivat auttaa löytämään itselle sopivia auttamisen tapoja esimerkiksi maahanmuuttajatyön tai tukihenkilötoiminnan parista. Teltalle voi toki myös poiketa vain ihmettelemään tai juttelemaan, kertoo Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Outi Niemi.

Teltalta saa myös kahvilippuja, joilla saa ilmaisen kahvin ja pullan Aleksanterin kirkon kryptassa Puistofiesta-tapahtuman ajan.

Puistofiesta järjestetään sunnuntaina 13.8. kello 11-16. Tapahtuma on ilmainen.

www.hameenpuistoystavat.fi

www.toisenlainenlahja.fi