rss Tampereen seurakuntien uutiset

13.9.2017 11.53

Sairaalasielunhoito esittäytyy messuissa ja seminaarissa

Sairaalasielunhoitajat ovat kulkeneet Tampereen seudun potilaiden, omaisten ja henkilökunnan rinnalla jo 70 vuotta.

Mika-Kallunki
Pitkäniemen sairaalan kirkko on edelleen ahkerassa käytössä. Sairaalasielunhoidon johtaja Mika Kallunki pitää jumalanpalveluksia kirkossa. Kuva Jussi Laitinen

– Työssään sairaalapapit sitoutuvat luottamuksellisuuteen ja jokaisen ihmisen vakaumuksen kunnioittamiseen, kertoo Tampereen seurakuntien sairaalasielunhoidon johtaja Mika Kallunki.

Nykyisin sairaalasielunhoidossa toimii johtajan lisäksi seitsemän sairaalapappia ja kehitysvammaistyön pappi. Sairaalapapit työskentelevät yliopistollisessa keskussairaalassa, Pitkäniemen sairaalassa, Hatanpään sairaalassa ja Rauhaniemen sairaalassa. Kehitysvammaistyön papilla työalueena on Pirkanmaa.

Taru-Varpenius
Sairaalapappi Taru Varpenius Tays keskussairaalan kappelissa. Kuva Jussi Laitinen
– Sairaalapappiin saa parhaiten yhteyden sairaalan henkilökunnan kautta tai seurakuntien verkkosivuilta. Päivystävä sairaalapappi on tavoitettavissa myös iltaisin ja viikonloppuisin, neuvoo Kallunki.

Juhlavuoden kunniaksi sairaalasielunhoito järjestää Tampereen kirkoissa juhlamessuja sunnuntaina 17. syyskuuta. Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja tilaisuudessa esitellään sairaalasielunhoitoa.

Juhlavuoden seminaari Perimmäisten kysymysten äärellä pidetään tiistaina 14. marraskuuta. Se järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitoeettisen neuvottelukunnan kanssa.

Juhlamessut sunnuntaina 17. syyskuuta:

• Aitolahden kirkko klo 10, Pirjo Tuiskunen

• Tesoman kirkko klo 10, Juha Seppälä

• Tuomiokirkko klo 10, Mika Kallunki

• Hervannan kirkko klo 15, (tulkataan viittomakielellä) Taru Varpenius

• Svenska hemmet klo 11, Heimo Suonsivu

• Seminaari Perimmäisten kysymysten äärellä 14.11. klo 12–16, Finn-Medi 5, auditorio

• Sairaalapappien yhteystiedot: tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apua