rss Tampereen seurakuntien uutiset

4.12.2017 13.39

Satavuotiaan juhlassa soi Finlandia

Tampereen seurakuntien kanttorit tarttuivat Suomi 100 -hankeen haasteeseen, ja itsenäisyyspäivänä Tampereen kirkoissa soi Jean Sibeliuksen Finlandia. Se kuullaan eri tavoin toteutettuna päivän jumalanpalveluksissa. Myös itsenäisyyspäivän konserteissa soi suomalainen musiikki.

itsenäisyyspäivä
itsenäisyyspäivän Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksissa Tampereella kuullaan Finlandia-hymni.
Aleksanterin, Messukylän  ja Tuomiokirkon kello 10:n jumalanpalveluksissa kuullaan koko seitsemän minuuttinen Finlandia. Aleksanterin kirkossa Finlandia soitetaan uruilla jumalanpalveluksen päätössoittona ja hymnin laulavat Tampereen Naislaulajat. Tuomiokirkossa Pirkanmaan puhaltajat soittaa päätösmusiikkina Finlandian, johon sisältyy Cantionale-kuoron laulama hymni. Messukylän kirkossa Finlandia kuullaan uruilla soitettuna jumalanpalveluksen alussa.

Myös muissa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksissa Tampereella kuullaan Finlandia-hymni.

Itsenäisyyspäivän 6.12.2017 jumalanpalvelukset:

• Härmälän kirkossa kello 10, Finlandia-hymni lauletaan jumalanpalveluksen alussa yhteislauluna partiolaisten tukemana.
  • Messukylän kirkossa kello 10, Finlandia kuullaan uruilla soitettuna jumalanpalveluksen alussa ja kuoro laulaa Finlandian sankarihaudalla jumalanpalveluksen jälkeen.
  • Viinikan kirkossa kello 10, Finlandia-hymni lauletaan jumalanpalveluksen alussa yhteislauluna.
  • Aitolahden vanhassa kirkossa kello 11, Finlandia-hymni kuoron laulamana.
  • Hervannan kirkossa kello 11, Finlandia-hymni Gospel-kuoron laulamana jumalanpalveluksen alussa.
  • Lamminpään kappelilla klo 11, Finlandia-hymnin Harjun Kamarikuoro laulamana jumalanpalveluksen alussa.
  • Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Kalevan kirkossa kello 13, Finlandia-hymni puhallinorkesterin soittamana jumalanpalveluksen päätösmusiikkina.

Konsertit

Itsenäisyyspäivän Isänmaalle -konsertissa Aleksanterin kirkossa kello 15 esiintyy Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Varusmiessoittokunnan aliupseerikurssista ja reserviläisistä koottu konserttisoittokunta esittää suomalaista musiikkia 100-vuotiaan isänmaamme kunniaksi. Luvassa on niin mahtipontisia kuin tunnelmallisen herkkiä teoksia suurelle puhallinorkesterille sovitettuna. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa.

Perinteinen itsenäisyyspäivän konsertti Vanhassa kirkossa Keskustorilla alkaa kaupungin ilotulituksen jälkeen noin kello 18. Konsertissa esiintyy Piccolon Kamarikuoro, jota johtaa Heikki Hinssa. Konserttiin on vapaa pääsy.