rss Tampereen seurakuntien uutiset

14.7.2017 16.22

Tuomiokirkon legendaarinen urkukonserttisarja polkaistaan käyntiin 20.7.

Perinteikkääseen konseptiin perustuva Tuomiokirkon Kesäillan urkumusiikkia -konserttisarja tutustuttaa kuulijoita tänä kesänä urkumusiikin kovaan ytimeen - huumoria unohtamatta. Heinäkuun 20. päivä alkava konserttisarja esittelee urkutaidetta monipuolisimmillaan – kenttä esitellään melkein kauttaaltaan.

urku2M
– Kuriositeettina kuullaan sekä nähdään nelikätinen, ja -jalkainen, esitys. Koskettimille sormensa asettavat kaksi käsiparia, ja koska uruissa on myös jalkiot, osallistuu musisointiin myös neljä jalkaterää. Esitys lehterin pienillä uruilla tulee olemaan vauhdikas ja varmasti näyttävä, koska parvelta on hyvä näköyhteys soittajiin, lupailee konserttisarjan koostanut urkuri Esa Toivola.

Nelikätisen ja -jalkaisen duon muodostavat Pilvi Listo ja Liisa Ahlberg, jotka esiintyvät 3.8. kello 19.

Urkumusiikkipiirit tunteville on myös luvassa herkkua; soolourkurit Jan Lehtola ja Kari Vuola esiintyvät konserttisarjassa.

– Kuulijat saavat myös maistiaisia keskieurooppalaisesta urkutraditiosta. Simon Peguiron (Sveitsi) ja Arjen Leistra (Alankomaat) soittavat ranskalais-romanttiset urkujärkäleet Widorin 6. sinfonian ja Guilmontin 5. sonaatin.

Myös Tampereen seurakuntien omat urkurit, kuten Aleksanterin kirkon urkuri Riikka Viljakainen, tuovat oman lisänsä sarjaan.

– Viljakaisen esitys kiinnittyy Suomi 100v. -teemaan. Oma osuuteni, sarjan viimeinen esitys, rakentuu reformaation juhlavuoden ympärille. Tiedossa on laadukas konserttisarja, hehkuttaa Toivola.

Poikkeuksellista tämän vuoden sarjassa, ja tämä saattaa yllättää traditionalistit, on se, että konsertit ovatkin torstai-iltaisin eivätkä sunnuntaisin. Myös tapahtumien yönä on luvassa yöllinen urkuspektaakkeli, joka poikkeuksellisesti on Kalevan kirkossa.

Konserttiohjelma:

·         20.7. klo 19 Tuomiokirkossa Simon Peguiron (Sveitsi)

·         27.7. klo 19 Tuomiokirkossa Kari Vuola

·         3.8. klo 19 Tuomiokirkossa urkuduo Pilvi Listo ja Liisa Ahlberg

·         10.8. klo 22 Kalevan kirkossa Jan Lehtola -- Tapahtumien yön konsertti

·         17.8. klo 19 Tuomiokirkossa Riikka Viljakainen

·         24.8. klo 19 Tuomiokirkossa Arjen Leistra (Alankomaat)

·         31.8. klo 19 Tuomiokirkossa Esa Toivola

Lisätietoja: urkuri Esa Toivola, esa.toivola@evl.fi, 040 804 8725